naujienos Naujienos

TOP 5 skanios vietos pagal Justiną Jarutį + draugų dievinamas vegetariškų „tacos“ receptas

Agnė Pačekajė, 2018-05-11, 7:50


„Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis nėra išrankus maistui. Jam skanu ir kavinėse, ir namuose, mat jo žmona Justina moka fantastiškai pagaminti sriubas ir įvairiausius troškinius. Mylimiausių restoranų sąraše figūruoja vietos, kuriose puikus kainos ir kokybės santykis. O jei pats stoja prie viryklės, draugai rikiuojasi į eilę, nes apie Justino gaminamą meksikietišką patiekalą jau sklando legendos.

TOP 5 skanios vietos pagal Justiną

„Džiaugsmas“

Rekomenduoju ten užsukti švenčiant kažkokią progą. Nes tikrai labai skanu ir porcijos ne tokios, kad po vakarienės dar reikėtų eiti iki kebabų kiosko. Aš likau sužavėtas.

Feibuko paskyra

Adresas: Vilniaus 28, Vilnius

„Ramenas ir pagaliukai“

Kartą per dvi savaites ten einame su žmona ir visąlaik valgome tą patį: aštrios vištienos arba Tokyo rameną, o aš – arba Tonkocu arba Tokyo.

Feibuko paskyra

Adresas: L. Stuokos-Gucevičiaus g.7, Lakūnų g. 14B, Vilnius

„Blue Lotus“

Labai mėgstu indų maistą. O čia visada puikiai pavalgau.

Feibuko paskyra

Adresas: Totorių g. 16, Vilnius

„Namaste“

Dar vienas puikaus indiško maisto taškas. Aplinka tokia labai paprasta, staltiesės ne visada šiugžda nuo švaros, verslo susitikimo jame nerengčiau, bet patiekalai tikrai labai skanūs.

Internetinė svetainė

Adresas: Pylimo g.5/Kalinausko g.2

„Piano piano“

Rizoto ten puikus. Kartą paragavus išsivysto priklausomybė.

Feibuko paskyra

Adresas: Vilniaus g. 33

Vegetariški „tacos“ pagal Justiną Jarutį su ypatingu ingredientu – mangu

Geriausias vakarėlių patiekalas, kurio paragavę draugai prašo recepto.

Jums reikės:

2 indelių vyšninių pomidoriukų
1 didelio raudonojo svogūno
druskos, pipirų
1 prisirpusio mango
1–2 avokadų
1 geltonosios paprikos
1 raudonosios paprikos
1/2 česnako galvos
1 pakelio kalendrų
2 citrinų
šiek tiek anakardžių arba pistacijų (pagal skonį)
1 indelio 30 % riebumo grietinės
fermentinio sūrio
1 indelio konservuotų avinžirnių
2 indelių konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelio česnakinio padažo
tortilijų
indiškų prieskonių
1 aitrios paprikos

Kaip gaminti:

Salsa
Į atskirą indą smulkiai supjaustome pomidoriukus ir svogūną. Įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, paliekame marinuotis. Į pagrindinį salsos indą smulkiai supjaustome paprikas, česnaką, avokadą, 2/3 mango, 1/2 pakelio kalendrų. Tada sudedame pomidoriukų marinatą ir viską gerai išmaišome. Pabaigai įspaudžiame vieną citriną ir pagal skonį įberiame indiškų prieskonių.

Padažas
Į grietinę sumetame likusį mangą, smulkintus riešutus ir pabarstome indiškais prieskoniais, druska, pipirais. Viską sumalame maišytuvu.

Įdaras
Pupeles ir avinžirnius sumaišome keptuvėje. Avinžirnius nukošiame, o pupeles ir jų padažą iš skardinės supilame į keptuvę ir viską gerai pakepiname.

Tortilija
Tortilijas kaitiname keptuvėje. Galime net šiek tiek apdeginti, bus traškesnės.

Sutarkuojame sūrį, supjaustome likusią kalendrą, supjaustome citriną gabalėliais ir padėję česnakinio padažo indelį galime valgyti.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: