top of page

TOP 5 kaloringi produktai labai naudingi sveikatai

Pasirodo, kai kurios maisto nuodėmės, už kurias graužiame save ir artimuosius, ne tokios jau nusikalstamos. Ir patarlė apie lazdą, turinčią du galus, čia visiškai tiksli. Pateikiame penkis kaloringus produktus, kurie, pagal Fitmessmagazine.com atlikto tyrimo duomenis, yra tikras lobis sveikatai ir gerai savijautai. Žinoma, jei naudosite juos saikingai.

Razinos (100 g – 270 kcal) Vieni jas mėgsta valgyti vienas, kaip užkandį, kiti beria į kepinius ar troškinius, tačiau ir pirmieji, ir antrieji puikiai žino – razinose yra begalė cukraus ir kalorijų. Tačiau mokslininkai sako, kad daug geriau valgyti razinas su jomis esančiu natūraliu cukrumi, nei, užsinorėjus kažko skanaus, kimšti saldainius. Reguliariai (bet saikingai) valgant razinas, normalizuojasi gliukozės kiekis kraujyje, prižiūrimi dantys (jos neprilimpa prie dantų taip smarkiai, kad sukeltų ėduonį, nuo dantų ir tarpdančių išvalo įstrigusias maisto daleles). O kur dar vitaminas A, C ir tyrimai, parodantys, kad razinų mylėtojai suvartoja mažiau alkoholio, riebalų ir cukraus.


sokoladas

Juodasis šokoladas (100 g – 550 kcal) O kaipgi be jo – to tobulojo, kvapniojo, nuodėmingojo saldumyno, kurio galėsime rasti kone kiekvienuose namuose. Mokslininkai tarsi užkerėti ruošia vieną tyrimą po kito, kad įrodytų, jog šokoladas mums naudingas. Taigi, kokie rezultatai? Šokolade esantys flavonidai padeda kraujagyslių sienelėms išlikti jaunoms, mažina tikimybę susirgti odos vėžiu. Šiam tyrimui antrina Didžiosios Britanijos mokslininkai, nustatę, kad saikingai valgomas juodasis šokoladas padeda apsaugoti odą nuo neigiamo saulės spindulių poveikio. Šokolade esama tanino (jis mažina apnašų ant dantų susidarymą), florido (stiprina dantų emalį), feniletilamino (padeda išlikti budriam) ir kofeino (pakelia nuotaiką).


sidras

Alyvuogių aliejus (100 g – 890 kcal) Visi, kurie bent kartą bandė maitintis liesiau, puikiai žino – šliūkštelėsime į salotas šaukštą alyvuogių aliejaus ir dienos kalorijų norma padidės 120 kcal. Tačiau jis pagerina organizmui taip reikalingų vitaminų A ir D rezorbaciją, mažina kraujo krešumą, yra tobulas antioksidantų šaltinis, net keliais frontais padeda širdžiai. Aliejus taip pat sureguliuoja žarnyno darbą, stimuliuoja kepenų veiklą, skatina tulžies gamybą ir gerina virškinimą, jis – vienas iš labiausiai tinkančių kepti, nes jame esančios omega 9 riebiosios rūgštys mažiau oksiduojasi. Galiausiai, šis aliejus padeda regėjimui, nes jame esantis karotinas organizme virsta vitaminu A. Manoma, kad Viduržemio regione gyvenantys žmonės dėl alyvuogių ir iš jų spaudžiamo aliejaus yra sveikesni.

Pistacijos (100 g – 560 kcal) Šios gardžius riešutus puikiai pažįstate. Jei, neduok Die, paragausite vieno, nuo dubenėlio neatsitrauksite iki išlukštensite paskutinį riešutą. Beliks kuo greičiau išmesti pakuotę su ant jos užrašytomis kalorijomis, antraip sąžinė ės kelias valandas. Tačiau mokslininkai įrodė, kad beveik 90 procentų pistacijose esančių riebalų – nesotieji, maža to, šie riešutai yra puikus baltymų ir ląstelienos šaltinis, o 50 g jų per dieną gali padėti sumažinti širdies ligų riziką. Pistacijos mažina cholesterolio kiekį kraujyje, savyje talpina begales antioksidantų, vitamino E, mažinančio vėžio riziką.


aliej

Kokosai (100 g – 363 kcal) Kokoso drožlės noriai keliauja į kepinius, sūrelius, salotas, tačiau jo beriame saikingai – gąsdina kalorijos. Iš tiesų, naujausi tyrimai rodo, kad riebalai, esantys šiame riešute, yra giminingi esantiems motinos piene. Jie gerina virškinimo sistemos darbą ir medžiagų apykaitą, turi antioksidantų savybių, gali padėti apsaugoti nuo aterosklerozės. Kokoso pienas padeda ženkliai sumažinti skrandžio opų tikimybę!

Naujausi įrašai

bottom of page