top of page

TOP 10 „Vegfest LT“ dalyvių: siūlys net veganišką baltąją mišrainę, suvožtinius ir gurmanišką sūrį

VMG komanda jau laukia po dviejų savaičių įvyksiančio išskirtinio „Vegfest LT“ festivalio, kuriame gardūs, alchemijai prilygstantys netikėti patiekalai priverčia iš nuostabos aikčioti vėl ir vėl. Veganiškas sūrelis? Prašom. Baltoji mišrainė, gardinta veganišku majonezu? Nuo tradicinės mišrainės net neatskirsite. Gurmaniškas kamambero sūris iš riešutų? Vos paragavę ramia širdimi išduosite originalą. Kad žinotumėte, kokių stebuklų tikėtis, pristatome TOP 10 renginio dalyvių. Jie pasirūpins, kad festivalyje galėtumėte paragauti ne tik žaliavalgiškų tortų ir kokteilių, bet ir kibinų ar net devynių rūšių veganiškų suvožtinių!

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Širdis apsalo

„Širdis apsalo“ – dar visiškai jaunutis verslas, „Vegfest“ siūlysiantis prancūziškų „macarons“ sausainėlių bei riešutų sūrio-anakardžių kamambero, tepamo migdolų sūrelio ir kitokių gėrybių gurmanams.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Vegan pipiras

Gimęs kaip maisto blogas, „Vegan pipiras“ šiuo metu ėmėsi naujos veiklos – gamina veganišką maistą įvairioms šventėms, o „Vegfest“ prekiaus savo garsiaisiais kibinais, kurių turi net su kelių rūšių įdaru.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Pastopoly

Mažytė parduotuvėle Vilniuje siūlo rankomis gamintų šviežių makaronų bei įvairiausių makaronų patiekalų – šį verslą įkūrė Lietuvoje apsigyvenęs italas, čia pasigedęs tikrų makaronų!

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Vilniaus majonezas

Pirmoji didelė įmonė Lietuvoje, pradėjusi gaminti specialiai veganams skirtus produktus. „Vegfest“ siūlys trijų rūšių veganišką majonezą: klasikinį, su kaparėliais ir su jūržolėmis.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Raw Cakes

„Raw Cakes“ lankytojams siūlys žaliavalgiškų tortų, pyragaičių ir saldainių – juos gamina iš riešutų, sėklų, šviežių ir džiovintų vaisių, uogų bei daržovių, be pridėtinio cukraus.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Datulės.lt

Datulės.lt siūlys iš Saudo Arabijos gabenamų šviežių datulių, jų pastos ir sirupo – tai aukščiausios kokybės datulės bei jų produktai, kokių tik galima rasti Lietuvoje.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Gyvas baras

„Gyvas baras“ – pirmoji Lietuvoje veganiška užeiga, išgarsėjo savo suvožtiniais – jų turi net septynis, o iki „Vegfest“ meniu papildys dar dviem! Tikras džiaugsmas veganiško greitojo maisto gerbėjams!

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Urban Food

„Urban Food“ jungia gamtos turtus ir mokslo pasiekimus – jų gaminami vaisių, uogų, daržovių ir sėklų milteliai tinka skaninti bei vitaminais praturtinti sriubas, padažus, desertus, kokteilius, arbatą.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Vegan RawHouse

Vienintelė Lietuvoje žaliavalgiška kavinė siūlys šviežiai spaustų sulčių ir kokteilių, įvairių užkandžių, tarp jų – ir lietuviškų tradicinių patiekalų, pavyzdžiui, šaltibarščių ar baltosios mišrainės.

Renginio organizatorių nuotr.

Renginio organizatorių nuotr.


Pauluns

„Vegfest“ bus galima įsigyti į Lietuvą ką tik atkeliavusių švedų dietologo Frederiko Pauluno sukurtų pusryčių dribsnių, granolų, javainių ir grūdų mišinių košėms!

„Vegfest LT“ vasaros festivalis vyks birželio 10 d. VCUP penktojo aukšto terasoje nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas. Apie tai, kas vyks jo metu daugiau skaitykite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page