naujienos Naujienos

TOP 10 išradingų ir lengvų receptų Velykoms

VMGonline.lt, Vytautės Ribokaitės nuotr., 2019-04-19, 16:00


Žurnalas „Verdu ir kepu” paskutinę savaitę iki Velykų savo Facebooko paskyroje dovanojo 10 fainiausių Lietuvos šefų receptų.

„Visi patiekalai yra smagūs, išradingi, paprastai pagaminami, gardūs – tą tikrai galime pasakyti, nes teko visus išragauti, ir kiekvienas turi savo ypatingą cinkelį”, – šypsosi Elžbieta Monkevič, žurnalo „Verdu ir kepu” redaktorė.

Ant jos pačios Velykų stalo šiemet bus kepti šonkauliai, lėtai virtas liežuvis, vištienos sparneliai, balta mišrainė, rožių želė ir „Eton mess” (braškių desertas su grietinėle ir morengais). Na, dar ir pyragas su dilgėlėmis bei Velykų boba.

Pagrindinė projekto „Šefų Velykos” sąlyga – patiekalas turėjo būti lengvai pagaminamas kiekvienuose namuose. Pateikiame sąrašą virtuvės šefų, kurie iššūkio nepabūgo ir padovanojo 10 receptų Velykų stalui. Šalia jų – ir receptai, kuriuos šiemet rekomenduojame išbandyti Velykoms. Spauskite nuorodą ir gaminkite!

Šefai ir jų receptai:

Mykolas Lučiūnas, mėsos parduotuvės MĖSOS BROLIAI savininkas ir virtuvės šefas: „Kiaulienos terinas”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Gerdvilas Žalys, restorano STIKLIAI virtuvės šefas: „Gruzdinti velykiniai obuoliukai su krupniko „Chantilly” kremu”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Laimonas Verbickas, restorano MYKOLO 4 virtuvės šefas: „Brandintos jautienos vyniotis su sūrio įdaru”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Alfas Ivanauskas, laidos KULINARINIS DETEKTYVAS vedėjas, kulinarinių knygų autorius: „Užkandinis keksas su žirneliais”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Rokas Vasiliauskas, restorano MONTE PACIS virtuvės šefas: „Anties krūtinėlė su juodųjų serbentų ir meškinių česnakų padažu”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Rokas Galvonas, restorano ROKO VIRTUVĖ šefas: „Svogūnų pyragas su karamelizuotais apelsinais ir graikiniais riešutais”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Arnas Raulinaitis, SAY CHEESE virtuvės šefas ir sūrio ekspertas: „Avokado skrebutis su buratos sūriu ir mangų tyre”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Agnė Alenovič, restorano VALGOMASIS savininkė ir virtuvės šefė: „Morkų pyragas”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Inga Turminienė, restorano IETI savininkė ir virtuvės šefė: „Panakota su bazilikais”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Honorata Lyndo, JAV ambasados šefė: „Salotos su sūrio rutuliukais”

Vaizdo įrašas ČIA.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: