naujienos Naujienos

Tokių bulvinių blynų dar neragavote: su keptais pomidorais ir kastinio padažu

vmgonline.lt, 2017-11-01, 15:00


Ar įsivaizduojate lietuvius be bulvinių blynų? Alfas Ivanauskas sako, kad ne. „Nežinau, kaip kitiems, bet man jau tikrai neįdomus bulvinių blynų derinys su grietine ir spirgučiais bei grybų padažu“, – sako kulinaras ir imasi naujo virtuvės eksperimento. Šį kartą jis bulvinius blynus nusprendė daryti su visiems gerai žinomais pagardais – kastiniu ir parūkyta žuvimi. „Galite naudoti karštai rūkytą ešerį, skumbrę, o vasarą – plekšnę“, – pataria Alfas ir pradeda gaminti.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Ingredientai blynams (2–4 asmenims):

4–6 vidutinio dydžio bulvių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 batato
2 kiaušinių
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepti (rapsų, alyvuogių, saulėgrąžų)
Ingredientai pagardui:

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

kekės vyšninių pomidoriukų
1 karštai rūkytos skumbrės
100 g grietinės
100 g kastinio
įvairių šviežių žolelių (mėtų, krapų)
Gaminimas:

1.         Bulves ir batatą nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite per stambią tarką. Nulupkite svogūną ir taip pat įtarkuokite į bulvių ir batatų masę. Į tarkius įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais.

2.         Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

AEG BULVINIAI BLYNAI3
Valerijos Stonytės nuotr.

3.         Grilyje pakepinkite vyšninius pomidoriukus. Sumaišykite pagardui skirtus ingredientus, išskyrus pomidoriukus ir skumbrę.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

4.         Blynus patiekite su padažu, plėšyta žuvimi ir grilintais pomidorais. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: