naujienos Naujienos

Tokios grikių košės neatsisakytų net ir didžiausi ponai + receptas

VMGonline.lt, 2018-02-12, 13:00


Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, visą savaitę ramybės neduosime skelbdami viliojančius avižų, grikių, manų, spindulinių pupuolių ir perlinių košių receptus. Pažadame, kad tokiu patiekalu gėda nebus pavaišinti nei Lietuvos kariuomenės savanorio, nei aukščiausio laipsnio vadų. Patiks jos ir Lietuvos ateičiai – mūsų vaikams, kuriems košę įsiūlyti – darbas ne iš lengvųjų. Nebent košės receptą kūrė VMG kulinarijos studijos vadovas Paulius Janušas.

Jei iki šiol galvojote, kad grikiai yra nuobodybė ir tik dietos besilaikančiųjų reikalas, smarkiai klystate. Ar žinojote, kad grikiai yra puikus mėsos pakaitalas? Be galo daug augalinių baltymų turintys grikiai (3 kartus daugiau nei kituose grūduose) ne tik stiprina nervų sistemą, greitina medžiagų apytaką, palaiko optimalų kraujo spaudimą, bet dėl sudėtyje esančio magnio (žinoma, mikroelementų grikiuose yra ir daugiau – kalcis, jodas ir fosforas) net ir padeda kovoti su depresija. Taigi, pirmyn prie puodų! Šią košę dviem užtruksite paruošti ne ilgiau nei 20 minučių!

Grikių košė su keptais kiaušiniais ir šonine

200 g grikių
4 kiaušinių
80 g šaltai rūkytos šoninės
1 morkos
1 svogūno
1 saliero stiebo
20 g medaus
10 g balzaminio acto
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)

  1. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūną, salierą ir morką nulupkite,
    supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi. Pabarstykite druska ir
    pipirais.
  2. Sumaišykite bazlaminį actą ir medų. Juo ištepkite šoninės juosteles ir dėkite kepti į iki
    160 °C įkaitintą orkaitę apie 3–5 min., kol gražiai paruduos.
  3. Kiaušinius iškepkite keptuvėje. Keptas daržoves sumaišykite su grikiais, ant viršaus
    uždėkite kiaušinių ir keptos šoninės.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: