naujienos Naujienos

Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?

Agnė Pačekajė, 2018-02-22, 18:18


Kodėl taip dažnai namuose ruošiame paprastas salotas su vištiena, bet visų mėgstamas Cezario salotas dažniau užsisakome restorane? Atsakymas – visi prisibijo ruošti Cezario salotų padažą, kuris kai kam atrodo lyg iššūkis. VMG kulinarijos studijos vadovas Paulius Janušas sako, kad pagaminti tobulą padažą Cezario salotoms – lengviau nei lengva, ir pataria, į ką svarbu atkreipti dėmesį.

Padažui reikės:

4 ančiuvių aliejuje

1 skiltelės česnako

2 kiaušinių trynių

2 šaukštų citrinos sulčių

½ šaukštelio garstyčių

120 ml rapsų aliejaus

kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

druskos, juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

  1. Smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką, įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.
  2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.

Patarimai:

  1. Didžiausią klaidą pradedantieji šefai daro iškart supylę visą aliejų į susmulkintus ingredientus ir tik tada nutarę masę plakti. Blogai – padažas išeis susisluoksniavęs, riebalai plaukios paviršiuje, ingredientai – apačioje, atrodys neskaniai ir bus neskanu. Aliejų reikia pilti plona srovele po truputį ir plakti.
  2. Tai – klasikinis padažas, kurio sudėtis daugelyje šaltinių pateikiama ta pati ar tik vos pakoreguota. Taigi, gaminant Cezario salotų padažą, patarčiau tiksliai laikytis recepto nurodymų, eksperimentams su papildomais ingredientais čia – ne vieta. Arba tai jau nebebus Cezario salotų padažas.
  3. Jei sumanysite vietoje neutralaus skonio aliejaus pilti tik alyvuogių, turėkite omenyje, kad jis gali turėti intensyvų skonį, kurį ne visi mėgsta, ir tai turės įtakos galutiniam padažo skoniui. Galite daryti taip: pilti 30 proc. alyvuogių aliejaus ir 70 proc. neutralaus skonio aliejaus.

Na, ir pabaigai – kelios Cezario salotų receptų interpretacijos įkvėpimui:

cezario salotos

Klasikinės Cezario salotos

Screen Shot cezaris.20

Tortilija su Cezario salotomis

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: