top of page

Tobula trijulė: pagardinę bulvių virtinukus šiais ingredientais, liksite sužavėti (receptas)


Norint sukurti tobulą skonį, visai nebūtina turėti daugybės įmantrių produktų. Pakakti gali vos kelių. VMGonline.lt tai įrodys – pristatome naują receptų seriją, kurios patiekalai sudaryti vos iš trijų ingredientų.

Pabodo bulves naudoti garnyrui, bulviniams blynams ar kugeliui? Siūlome išbandyti pirmąjį trijų ingredientų serijos receptą, kuris, tikėtina, patiks lietuviškos virtuvės mėgėjams. Tai – bulvių virtinukai. Pagardintiems sūdyta lašiša ir varškės kremu neatsispirs net tie, kurie didelių simpatijų šiai daržovei nejaučia. O jei svarstote, ar bulvės – tikrai geras pasirinkimas, siūlome apie jas sužinoti visą tiesą ir įsidėmėti, kokiomis naudingomis savybėmis jos pasižymi.

Bulvių virtinukai su sūdyta lašiša ir varškės kremu

Jums reikės:

5 vidutinio dydžio bulvių

1 stiklinės miltų

1 kiaušinio

1 šaukštelio druskos


arba


1 pakelio jau pagamintų „gnocchi“ virtinukų

saujelės krapų

1 stiklinės rikotos sūrio

5 šaukštų grietinėlės

druskos, pipirų

arba

sūrio kremo

100 g sūdytos lašišos

  1. Išvirkite bulves su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Bulves sutrinkite ir sumaišykite su miltais, kiaušiniu ir druska.

  2. Išminkykite tešlą, kad neliptų prie pirštų, suformuokite ir virkite apie 5–7 min. pasūdytame vandenyje.

  3. Sukapokite krapus ir sumaišykite su rikota ir grietinėle. Pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Lėkštėje serviruokite virtinukus, rikotos kremą ir sūdytą lašišą. Papuoškite krapų lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page