Tobula trijulė: pagardinę bulvių virtinukus šiais ingredientais, liksite sužavėti (receptas)
- 2018-11-07
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2019-12-30

Norint sukurti tobulą skonį, visai nebūtina turėti daugybės įmantrių produktų. Pakakti gali vos kelių. VMGonline.lt tai įrodys – pristatome naują receptų seriją, kurios patiekalai sudaryti vos iš trijų ingredientų.
Pabodo bulves naudoti garnyrui, bulviniams blynams ar kugeliui? Siūlome išbandyti pirmąjį trijų ingredientų serijos receptą, kuris, tikėtina, patiks lietuviškos virtuvės mėgėjams. Tai – bulvių virtinukai. Pagardintiems sūdyta lašiša ir varškės kremu neatsispirs net tie, kurie didelių simpatijų šiai daržovei nejaučia. O jei svarstote, ar bulvės – tikrai geras pasirinkimas, siūlome apie jas sužinoti visą tiesą ir įsidėmėti, kokiomis naudingomis savybėmis jos pasižymi.
Bulvių virtinukai su sūdyta lašiša ir varškės kremu
Jums reikės:
5 vidutinio dydžio bulvių
1 stiklinės miltų
1 kiaušinio
1 šaukštelio druskos
arba
1 pakelio jau pagamintų „gnocchi“ virtinukų
saujelės krapų
1 stiklinės rikotos sūrio
5 šaukštų grietinėlės
druskos, pipirų
arba
sūrio kremo
100 g sūdytos lašišos
Išvirkite bulves su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Bulves sutrinkite ir sumaišykite su miltais, kiaušiniu ir druska.
Išminkykite tešlą, kad neliptų prie pirštų, suformuokite ir virkite apie 5–7 min. pasūdytame vandenyje.
Sukapokite krapus ir sumaišykite su rikota ir grietinėle. Pagardinkite druska ir pipirais.
Lėkštėje serviruokite virtinukus, rikotos kremą ir sūdytą lašišą. Papuoškite krapų lapeliais.