receptai Receptai

Tegul lėkštėje skleidžiasi pavasaris – lęšių salotos su kepta lašiša ir mangais apdovanos spalvingumu (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-03-12, 7:50


Norisi, kad pavasaris įsisiūbuotų ne tik už lango, bet ir lėkštėje, tiesa? Išmėginus spalvingą, maistingą ir sočią salotų variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, tikrai pajusite pavasarinę nuotaiką. Išskirtinę skonių paletę sukurs lęšiai, kepta lašiša, baklažanai bei mangas. O specialus jogurtinis kaledrų padažas pasirūpins, kad skonio receptoriai būtų galutinai užburti!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

LĘŠIŲ SALOTOS SU KEPTA LAŠIŠA, MANGU IR JOGURTINIU KALENDRŲ PADAŽU (4 asmenims)

Jums reikės:

2 baklažanų

1 didelio mango

200 g lęšių

apie 300 g lašišos filė

100 g rūkytos lašišos

100 g žalumynų

apie 60 g lydyto sviesto

žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos

žiupsnelio druskos

Padažui:

100 g varškės

150 g natūralaus jogurto

30 g kalendrų

šlakelio citrinos sulčių

druskos, juodųjų pipirų

  1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, mangą – nedidelėmis skiltelėmis.
  2. Pjaustytus produktus pabarstykite druska ir Kajeno paprika. Baklažanus sudėkite į kepimo formą ir ištepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet sudėkite mangus bei stambiai supjaustytą lašišą ir kepkite dar 10 min.
  3. Lęšius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
  4. Virtus lęšius sudėkite į lėkštę. Ant viršaus – keptus baklažanus, mangus, žalumynus, keptą ir rūkytą lašišą.
  5. Maisto smulkintuvu sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir patiekite su salotomis.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: