99-skaniausios-vietos-baltijos-salyse

Pirmieji Estijoje pagamino humusą, dabar tapo ekologiško maisto meka (išskirtinė VMG medžiaga)

VMGonline.lt, 2018-05-01, 15:00


Už tai, kad Estijoje valgote humusą, turėtumėte padėkoti kavinei ir parduotuvei NOP, kuri jį pirmoji ir pradėjo gaminti šalyje. Šios trys raidės reiškia „Neighborhood Organic Place“, kuri savo sveiko maisto iniciatyvą vykdo jau dešimt metų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Nepatikėsite, bet paprastą, tačiau natūralų iš geriausių vietinių ir ekologiškų produktų maistą gaminanti kavinė tuo metu buvo balta varna Talino maisto scenoje. Šis nepritapimas greit tapo išskirtinumu, pavergusiu žavios kaimynystės širdis. Čia nesivaidija nei vegetarai, nei veganai, visavalgiai, netoleruojantys gliukozės ar laktozės, nes visiems tenka po vienodą kokybiško maisto kąsnelį.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.

Dar daugiau, vienas kavinės uždavinių yra niekada netapti nuobodžiais, todėl būkite pasiruošę būti nustebinti tik violetinių daržovių lėkšte, „kimči latkėmis“ ar ekologiškais vynais. Užsukite kasdienių pusryčių, pietų, vakarienės ir nepraleiskite galimybės įsigyti ko nors ypatingo iš nedidelės ekologiškų produktų krautuvėlės.

Valerijos Stonytės nuotr.

Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. VMG jau antrą kartą inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. Naujojoje knygoje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: