deser

Tai, kuo galime didžiuotis: ledai su sūriu ir spanguolėmis

vmgonline.lt, 2017-10-25, 19:52


Artėjantis Lietuvos valstybės šimtmetis įkvepia ne tik domėtis mūsų šalies istorija, kultūra ar asmenybėmis. Gastronominis pasaulis taip pat sujudo ir pristato mums naujų skonių derinius.

Valerjos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Ledų „Dione“ gamintojai tikriems gurmanams jau pažįstamus ledus padarė prieinamus visiems. Lietuviško pieno ir grietinėlės ledai susijungė su legendiniu 18 mėnesių brandintu kietuoju „Džiugo“ sūriu. O vyšnia ant torto tapo natūralių lietuviškų spanguolių sruoga. Nors čia jau ne vyšnia ant torto, o spanguolė ant ledo! Svarbiausia, kad viską į vieną visumą sujungė rankų darbas.

Valerjos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Valerjos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Vienoje ledų porcijoje telpa ingredientai, simbolizuojantys Lietuvą: naminis pienas, dar kvepiantis vasaromis pas močiutę kaime, legendomis apipintas ir pasaulyje pripažintas sūris „Džiugas“ ir Lietuvos miškų pažiba – spanguolė.

Ne mažesnis dėmesys nei ledams buvo skirtas ir jų pakuotei, kurią papuošė lietuviškų tautinių kostiumų motyvai ir oficialiai patvirtintas ženklas „Atkurtai Lietuvai 100“.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Gurmaniškas desertas ar išskirtinė dovana? Šie ledai reiškia viena – Lietuva iš tiesų turi, kuo didžiuotis.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: