top of page

Tai įdomu: gamintojai atskleidžia, kaip prieskoniai pasiekia jūsų virtuvę

Jei savo virtuvėje vieną lentynos kampelį skiriate prieskoniams, reiškia, kad bent kartą esate patekę į situaciją, su kuria susiduria kiekvienas prieskonių skyrių parduotuvėje pasiekęs žmogus. Pasirinkimas platus, pakuotės viena už kitą spalvingesnės, kaip ir prieskonių kainos. Tiesa ta, kad ne visi prieskoniai vienodi, o atsainiai renkantis prieskonius galima nusipirkti ir katę maiše. Pasidomėjome, kaip atrodo prieskonių kelias pirmojoje lietuviškų prieskonių gamintojų įmonėje „Saldva“, sukaupusioje jau daugiau nei 24 metų patirtį.

Šiandien „Saldvos“ asortimente – jau per 300 prieskonių ir juos renkasi ne tik parduotuvių lankytojai, bet ir daugelis restoranų, fabrikų Lietuvoje ir užsienyje. Kadangi gamintojai turi savo prieskonių laboratoriją, o lankstumas yra viena iš jų vertybių, tai reiškia, kad kiekvienam klientui prieskoniai gali būti pagaminti pagal jų poreikį ir skonį. Kiekvienas virtuvės šefas ir praktikuojantis kulinaras supranta, koks svarbus yra prieskonių grynumas.


saldva prieskoniai

Gryni prieskoniai

Prieskonių rinkai, kaip ir vyno rinkai, įtaką daro gamtos veiksniai, todėl būtina, kad kokybišką žaliavą prieskoniams atrinktų profesionalo uoslė. Tai ir užtikrina „Saldva“. Prieš pirkdami žaliavą iš patikimų ir laiko patikrintų partnerių, gamintojai nuosekliai testuoja jos pavyzdžius ir užsakoma yra tik visus reikalavimus atitinkanti žaliava. Į laboratoriją atkeliavusi žaliava vėl būna pakartotinai tikrinama ir saugoma tam tinkamomis sąlygomis – aplinkoje be drėgmės ir temperatūros pokyčių.

Patogi pakuotė

Tam, kad prieskoniai neprarastų savo kokybės, toks pat aktualus yra ir prieskonių pakavimo etapas. Idant namie prieskonius atidaręs žmogus pajaustų gryną prieskonių aromatą ir kvapą, fasuojami yra tik švieži prieskoniai. Kiekvieną kartą prieš pakuojant naujus prieskonius darbą atliekanti įranga yra kruopščiai valoma. Pakavimui pasibaigus, pakeliai yra dar kartą apžiūrimi ir su meile skirstomi į dėžutes. Siekdama kuo didesnio patogumo, „Saldva“ nusprendė atnaujinti savo pakuotes: dėl didesnio langelio dabar daug lengviau galėsite pamatyti, kas yra pakuotės viduje, o dėl neblunkančios matinės plėvelės visuomet pažinsite savo prieskonius.


saldva prieskoniai

Ilgaamžis malūnėlis

Daugelį metų „Saldva“ kūrė dar vieną produktą, kuris pagaliau pasiekė lentynas ir tapo dideliu žingsniu jų istorijoje. Tai – gryni į malūnėlius su keraminiu malimo dozatoriumi suberti prieskoniai. Dėl patrauklaus dizaino tai yra ne tik virtuvėje dažnai naudojamas reikmuo, bet ir originali stalo dekoracija. Dar vienas malūnėlio pranašumas – jis yra daugkartinio naudojimo ir visuomet gali būti papildytas prieskoniais.

Naujausi įrašai

bottom of page