Kepamos picos kvapas visada suburia draugus ir namiškius prie stalo. Be to, pica įtinka visiems – vaikams ir suaugusiesiems. Kodėl? Pasak Agnės, vaikai nevalgo patiekalų su daug ingredientų, todėl „Margarita“ – jų mėgstamiausia. Tiesa, Agnė retai kada tiekia picą kaip atskirą patiekalą, dažniausiai tai būna užkandis prie sriubos.
O štai Alfas ragina į picą pažvelgti dar kiek kitaip: „Visiems atrodo, kad ant picos reikia sudėti viską, ką sugalvojome, ir tik tada iškepti, o aš siūlau pirmiau išsikepti „Margaritą“ ir tik po to ant jos sudėti kumpį, artišokus, alyvuoges, marinuotus svogūnus, plonai pjaustyto parmezano – taip be reikalo nedeginsite produktų, kurie nereikalauja papildomo apdorojimo. Skrandis taip pat džiūgaus, nes virškinti bus lengviau.“
„MARGARITA“ pagal Agnę
Tešlai:
7 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
300 ml šilto vandens
450 g miltų
1 šaukštelio druskos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Įdarui:
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
300 g mocarelos
200 g tarkuoto kietojo sūrio
ryšelio šviežių bazilikų
šlakelio alyvuogių aliejaus
Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 valandas arba kol pakils dvigubai.Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Picos padą ištepkite smulkintais pomidorais, apibarstykite kietuoju sūriu ir išdėliokite mocarelos griežinėlius. Apibarstykite bazilikais ir kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių.Patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi.
PICA SU ČORISU IR ABRIKOSAIS pagal Alfą
Tešlai:
7 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
300 ml šilto vandens
450 g miltų
1 šaukštelio druskos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Įdarui:
300 g naminio pomidorų padažo
300 g mocarelos
200 g kietojo sūrio
200 g čoriso dešros
100 g džiovintų abrikosų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2 aitriųjų paprikų
2 saujų špinatų arba gražgarsčių
Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 valandas arba kol pakils dvigubai.Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Picos padą ištepkite pomidorų padažu, sudėkite supjaustytus ir išmirkytus abrikosus, išdėliokite plėšytą mocarelą ir užtarkuokite dalį kietojo sūrio. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čoriso dešrą ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.Iškepusią picą apibarstykite pjaustyta aitriąja paprika, žalumynais ir kietojo sūrio drožlėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Visą 100-uką gardžių Agnės ir Alfo pusryčių, pietų ir vakarienės receptų rasite knygoje „Gal pavalgom?"