top of page

Sveika ir skanu: vištienos salotos su spanguolėmis

Esame įpratę, kad spanguolės mums, lietuviams, labiausiai asocijuojasi su saldžiais gaminiais ir… raugintais kopūstais. Tačiau šiandien Alfas Ivanauskas siūlo kitą idėją – iš spanguolių paruošti puikų padažą, kuris būtų sveikas, įdomus ir tiktų prie vištienos.

„Šią vištieną nutariau iškepti „SousVide“ būdu, t. y. kepimas vakuume. Maistas yra vakuumuojamas su prieskoniais, po to gaminamas garuose žemoje temperatūroje: tokiu būdu mėsa visuomet išlieka sultinga, neperkepa, išeina puikios tekstūros, visi prieskoniai puikiai įsiskverbia (idant dar geriau įsiskverbtų, galima palaikyti per naktį užvakuumuotame maišelyje), o rezultatas garantuotas. Juk nėra nieko blogiau, kai vištienos salotos yra su sausa vištienos krūtinėle (o geriausia dalis – nereikia plauti skardos! Nes visos sultys lieka maišelyje – jas galima panaudoti sultiniui ar sriubai). Ir čia bus sugriautas dar vienas mitas: vištiena būna sausa tik tuomet, kai netinkamai ją paruošiate. Tad dėmesio – atėjo metas gaminti taip, kaip tai daroma geriausiuose restoranuose. Mėsą iškepsime žemoje temperatūroje, o po to greitai apskrudinsime ant indukcinės kaitlentės“, – pasakoja A. Ivanauskas.


MARINUOTA VIŠTIENA9

Vištienos salotos su spanguolių padažu

4 asm.

2 vištienos krūtinėlių

kelių šakelių šviežio čiobrelio, rozmarino ir šalavijo

4 skiltelių nulupto česnako

4 saldžių obuolių

2 saujų mėgstamų salotų lapų

50 g kietojo sūrio

20 g smulkintos duonos gabalėlių

druskos, juodųjų pipirų

šlakelio alyvuogių aliejaus

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


1. Vištienos krūtinėlę apdėkite prieskoninėmis žolelėmis, traiškytu česnaku ir užvakuumuokite. Dėkite maišelį į skardą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 82 °C. Kepkite apie 50 min. Kartu į skardą sudėkite ir nuplautus obuolius.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


2. Išėmę iš maišelio vištieną, ją nusausinkite, staigiai keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite vištieną po vieną minutę iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Nuimkite žoleles ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

3. Į lėkštę dėkite plėšytus salotų lapus, obuolį, pjaustytą vištienos krūtinėlę, užpilkite padažo ir bulvių skustuku pasmulkinkite bei ant viršaus užberkite kietojo sūrio, apibarstykite duonos gabalėliais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


4. Galite papuošti užbėrę kelias spanguoles.

Padažui:

3 šaukštų medaus

7 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštų šviežių spanguolių

1 skiltelės nulupto česnako

druskos, juodųjų pipirų

1. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

Naujausi įrašai

bottom of page