receptai Receptai

Svajonių pusryčiai: Alfo varškėčiai pudingo ir ledų padaže

VMGonline.lt, 2018-11-11, 9:30


Ko reikia gerai dienos pradžiai? Atsakymas paprastas: skanių pusryčių. O jiems tobulai tinka purūs varškėčiai! Žinoma, juos galima valgyti ir ne namuose – jei svarstote, kur rasti skaniausius Sostinėje, visai neseniai apžvelgėme situaciją. Tačiau tiems, kuriems nėra nieko geriau už naminius varškėčius, turime dangišką receptą. Varškėčius, gardžiai skęstančius pudingo ir ledų padaže, 10-oje „Kulinarinis detektyvas“ laidoje pristatė VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.

VARŠKĖČIAI PUDINGO IR LEDŲ PADAŽE (4 asm.)

Jums reikės:

500 g varškės

1 kiaušinio

2 šaukštų manų kruopų

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukšto cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 pakelio vanilės skonio greitai paruošiamo pudingo

500 ml pieno (pudingui)

200 g vanilinių ledų

150 g šviežių aviečių

miltelinio cukraus (papuošti)

aliejaus (kepti)

aviečių lapų (papuošti)

  1. Varškę sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, viską išmaišykite ir palikite tešlą 15–20 minučių pastovėti, kad išbrinktų manai.
  3. Išminkykite tešlą ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite nedidelius varškėčius. Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir baikite kepti uždengę keptuvę. Išėmę nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
  4. Pakaitinkite pieną ir gerai sumaišykite jį su pudingo milteliais, kaip nurodyta ant pakuotės. Paruoštą pudingą šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite ledus.
  5. Varškėčius sudėkite į pudingo ir ledų padažą. Patiekite su avietėms ir apibarstę milteliniu cukrumi. Jei turite, papuoškite aviečių lapais.

Pamatyti varškėčių gaminimo procesą galite ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: