top of page

Stilistė Viktorija Šaulytė: „Visos mano šeimos moterys pamišusios dėl kavos, o desertas – tai saldus


„Kava ir šokoladas yra mano didelės meilės. Niekada neleidžiu sau jų atsisakyti. Kaip ir savo gyvenimo“,taip stilistė ir kūrybinio dueto „ŠaŠa“ įkūrėja Viktorija Šaulytė sveikina skaitytojus savo tinklaraštyje. Todėl ne be reikalo mūsų pokalbis sukasi aplink kavą ir šokoladą. Vis dėlto, nuklydome ir kiek toliau – ji papasakojo apie mylimus močiutės cepelinus, kurių skoniui lygių tiesiog nėra. Pokalbio metu ji davė pažadą savo mylimajam – nuo šiol namuose gamins dažniau. Įdomu, ar laikysis?

Esi tikrų tikriausia kavos mylėtoja. Taigi, kokia kava ir kur tu mėgaujiesi dažniausiai? 

Juoda, stipri kava arba dvigubas espresas yra mano įkvėpėjas! Tiek gyvenimo, tiek darbo, tiek rašymo ir naujų projektų palydovas. Iš tiesų vietas pasirenku pagal nuojautą. Jei jaučiu, kad turiu pabūti, padirbėti ar su kažkuo susitikti būtent toje kavinukėje, taip ir padarau.

Viešėdama užsienyje turiu vieną tradiciją: išsirenku pačią jaukiausią sielai vietelę, kurioje išgeriu puodelį espreso ir pasimėgauju šalies aromatu. Dažnai tai būna visiškai paprasta, vietinė, bet žavi kavinukė.

Šokoladas neatsiejamas ne tik nuo tavo gyvenimo, netgi tapo „Instagram“ vardu @sokoladass.

Oi, viskas atsitiko labai greitai. Norėjau „Instagram“ paskyroje būti @viktorijasaulyte arba @saulyte. Kaip žinia, raidės Š naudoti negalima. Tačiau saulyčių ir mėnuliukų internete labai daug, todėl tokie vardai jau, žinoma, buvo užimti. Kadangi neatsiejami mano gyvenimo palydovai yra kava ir šokoladas, pasirinkau šį variantą. Suvedžiau, tiko ir vuolia!

Kokios rūšies šokoladas yra tavo favoritas – pieniškas, juodasis ar baltasis? Galbūt su įvairiais priedais, riešutais ar džiovintais vaisiais?

Pati beprotiškai mėgstu ir baltąjį, ir pienišką, ir juodąjį šokoladą. Svarbiausia – be jokių papildomų dalykėlių: razinų, džiovintų vaisių ar riešutų. Mėgstu jausti šokolado, o ne priedų skonį!

Kokie tavo santykiai su maisto gaminimu? Ar dažniau renkiesi valgyti mieste, ar vis dėlto maloniau praleidi laiką besisukdama virtuvėje? Gal atskleisi firminį Viktorijos patiekalą?

Iš tiesų gaminimą po truputėlį atrandu tik dabar. Filmuodamasi laidoje sakiau, kad desertų gaminimui namuose lieka vis mažiau laiko, nes pirmąją vietą skiriu darbui. Tačiau vis bandau šį įprotį pakeisti. Turiu firminį desertą šokoladainį. Gaminu jį retai, bet su meile!

Mėgstu vakarienes namuose, man tai – ne tik pavalgymas, o ritualas su šeima. Kad ir kaip retai tai įvyksta, po truputį paversiu tai tradicija. Prižadu, kad ir gaminsiu dažniau. Tikiuosi, kad Julius perskaitys mano prisipažinimą!

Su kokiu žymiu žmogumi iš Lietuvos norėtum papietauti? Kur jį ar ją nusivestum?

Su Juliumi Mocka… Jaučiuosi nusikaltusi, nes jau seniai vakarieniavome ramiai ir dviese. Turbūt pasikviesčiau į „Cafe Montmartre“ restoranėlį, kuris man yra beprotiškai jaukus ir kvepia kruasanais. O ir šiaip ten gera!

Neseniai pasidalijai jaukia ir šilta fotosesija su močiute. Atrodo, esate labai artimos. Galbūt yra koks geidžiamiausias, firminis močiutės patiekalas, kurio visuomet paprašai prieš atvykdama į svečius?

Su močiute, su kuria fotografavomės, labiausiai mėgstame kavą su deserčiuku, ir visai nesvarbu, ar namuose, ar miesto kavinukėje. Visos mano šeimos moterys pamišusios dėl kavos, o desertas – tai saldus laikas su  pokalbiais.

Kitos močiutės patiekalas, kurį atsimenu net nuo mažų dienų – cepelinai su varške! Patys skaniausi ir namiškiausi. Net dabar užsimaniau jų. Niekur net panašaus skonio nesu ragavusi, todėl prieš atvykdama visada paprašau.

Ir paskutinis mūsų dažnai užduodamas klausimas – trys produktai, kurie visuomet yra tavo šaldytuve arba šaldiklyje?

Šaldyti kruasanai, kiaušiniai ir sūris! Įdomus derinys.

Naujausi įrašai

bottom of page