top of page

Sportininkai ir lygios odos savininkai dėl šios košės padarytų bet ką + veganiška versija

Perlinės kruopos pastaruoju metu išgyvena atgimimą – restoranų meniu rasite ne vieną patiekalą iš šių kruopų. Būkite kaip Romos gladiatoriai, kurie, kalbama, šią košę šveisdavo kasdien. Tikriausiai daugiau klausimų apie jos stebuklingas galias nekyla. Marš prie viryklės!

Ar žinojote, kad perlinėse kruopose yra:

  1. Lizino – amino rūgšties, kuri aktyviai dalyvauja gaminant kolageną ir taip stabdo raukšlių atsiradimą, daro odą lygesnę, elastingesnę.

  2. Fitomelatonino – hormono, atsakingo už saldų miegą, jėgų atgavimą.

  3. Fosforo – būtinos medžiagos gerai medžiagų apykaitai.

Perlo formos kruopos kuo puikiausiais tiks ruošiant mišrainę, rizotą, guliašą, sriubai sutirštinti arba tiesiog kaip paprasčiausias garnyras. Tik nepamirškite jų užmerkti!

Perlinių kruopų košė su rudaisiais pievagrybiais ir spanguolėmis (2 asm.)

250 g perlinių kruopų 100 g rudųjų pievagrybių 30 g svogūnų laiškų 20 g liofilizuotų spanguolių 30 g burokėlių lapelių druskos, pipirų 60 g sviesto (veganai jį lai keičia aliejumi)

  1. Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumaišykite su puse kiekio sviesto. Sukapokite svogūnų laiškus ir įmaišykite į vidų.

  2. Pievagrybius iškepkite su likusiu kiekiu sviesto, druska ir pipirais.

  3. Ant košės sudėkite keptus pievagrybius ir uogas, pagardinkite burokėlių lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page