Spėk paragauti: sako, kad žuvis tokia skani būna tik kartą per metus

Kamilė Matusevičiūtė, 2017-10-04, 18:30


Šiuo metu Kuršių mariose ypač kimba! Mes raginame traukti ne meškeres, nes yra tų, kurie ir žuvį pagaus už jus, ir taip pat širdingai ją paruoš. Užupyje įsikūręs žuvies restoranas „Šturmų švyturys“ ir toliau tęsia savo misiją supažindindamas su geriausia ir šviežiausia mūsų vandenų žuvimi. Kaip praneša restorano įkūrėjas ir žuvininkas Česlovas Žemaitis, dabar – starkio metas: „Kuršių marių vanduo yra labai gražios gintarinės spalvos, dumbliai miega, todėl žuvis neturi jokio prieskonio. Valgant starkį galima justi jo išskirtinį pieniškumą, sviestiškumą, kremiškumą. Jis tikras skonio aristokratas.“ Tad suskubkite paragauti dėl jūsų ir į Vilnių atplaukusios žuvies, suderintos su šeimininkų atsivežtais austriškais ir vokiškais vynais.

Išsamų mūsų reportažą apie visą starkio kelią ir reabilitaciją „Šturmų švyturyje“, Ventės rage, galite skaityti ČIA.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Sūdytas žiobrys su pakeptais briuseliniais kopūstais, lengvai pamarinuotomis žaliuokėmis, bruknėmis, spanguolėmis, baltais karamelizuotais svogūnais. Tinka su juoda duona.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Žiobrio balykas su bulvėmis, rauginta cukinija, fetos sūriu, pomidorų džemu, baltaisiais ir raudonaisiais karamelizuotais svogūnais, marinuota žaliuoke, troškintais krosnyje moliūgais ir geltonaisiais pomidorais.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Keptas ir krosnyje troškintas starkis su moliūgais, pomidorų trintiniu, trimis būdais paruoštais brokoliais. Patiekiama su bulvių koše, apibarstyta vytinto žiobrio drožlėmis, porais, česnaku.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Tik keptas starkis su morkomis, troškintais moliūgais ir pomidorais, karamelizuotais raudonaisiais svogūnais. Patiekiama su bulvių koše, apibarstyta vytinto žiobrio drožlėmis, porais, česnaku.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Jei jau atėjote žuvies, neturėtume išeiti neparagavę ir firminio deserto „Šturmų orgazmas“ (maskarponės sūris, avietės, grietinėlė, morengai).

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Restorano koncepcija – maistas patiekiamas vienoje lėkštėje, kuria dalijatės su savo artimaisiais, ir taip maloniai bendraujate. Užkandžių lėkštė (2–3 asmenims) – 18 Eur, karšto patiekalo, šiuo atveju, starkio kaina priklauso nuo užsakomo kiekio, 100 g – 12 Eur.

Restoranas „Šturmų švyturys“, Užupio g. 30, Vilnius. Restorano feisbuko paskyra ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: