Specialus Alfo reportažas iš Kopenhagos: teko paragauti jaučio penio traškučių

Alfas Ivanauskas, Kamilė Matusevičiūtė, 2017-08-31, 15:00


Jaunų virtuvės šefų Samuel Nutter ir Victor Wågman pabėgimas iš „NOMOS“ ir sprendimas atidaryti savo restoraną, kurį laiką buvo virtęs didžiuliu ažiotažu ne tik Kopenhagoje, bet ir visoje kulinarinėje terpėje. Daug pasakė ir paties virtuvės šefo René Redzepi palaiminimas bei čirkštelėjimas „Twitter“ tinkle, kad jaunuoliai neturi didelių investicijų, bet turi didelius (patys žinote ką). Juokingiausia, kad šis René pasakymas tapo dviprasmišku, kai vaikinai restorane „BROR“ iš tikrųjų pradėjo gaminti iš jaučio sėklidžių, penio, jūrų velnio kepenų ir menkės spermos. Čia apsilankė ir Alfas, tikrindamas, ar ši vieta dar neprarado savo parako.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

„Michelin“ gido inspektoriai rekomenduoja „Bror“, kaip aukštesnio lygio bistro restoraną, bet Alfas nerekomenduoja šios vietos romantiškiems pasimatymams. Ar tai susiję su sensacingu užkandžiu, galinčiu pernelyg rausvai nudažyti šviežių įsimylėjėlių skruostus? Ne visai.

Anot Alfo, į jaučio penio traškučius reaguojama labai pozityviai: „Visi juokiasi, nes tai yra supakuota į maišelį, ant kurio nupieštas jautis, prisidengiantis savo genitalijas. Traškučiai yra gaminami iš džiovinto penio, grybų miltų, ši masė kepama taukuose. Skonis panašus į pūstų baltų traškučių, randamų kinų restoranuose. Tiesa ta, kad interjeras čia tragiškas ir jam trūksta estetikos. Estetikos nerasite ir patiekaluose, nes „BROR“ sukasi kalba apie skirtingus ir įdomius derinius, netikėtus sprendimus.“

Alfo Ivanausko nuotr.
„Vakarais restoranas yra labai famous ir net sakyčiau, kad per daug. Kai kuriais momentais čia pasijauti kaip landynėje, bet tai tikriausiai dėl to, kad tamsoje būtų matoma kuo mažiau restorano trūkumų (juokiasi). Iš tiesų, patiekalų vizualas ir skonis nesužavėjo manęs taip, kad norėčiau čia grįžti. Rekomenduočiau apsilankyti tiems, kurie Kopenhagoje planuoja išbandyti daugiau nei 5 restoranus, bet jei planuose yra tik 3 vietos, „BROR“ neįtraukčiau į trejetuką.“ Ir visgi, šie egzotiški sprendimai į restoraną privilioja būrį žmonių (restoranas turi tik 46 vietas – nepamirškite rezervacijos!), toks užimtumas Alfui buvo kiek netikėtas, todėl taupantiems savo laiką ir vietą skrandyje gastronominis keliautojas turi vieną patarimą.

Vizija. Restorane yra ruošiamas paprastas ir, kaip teigiama „Bror“ prisistatyme, geras maistas virtuvėje naudojant tik sezoninę produkciją iš Šiaurės Europos regiono. Maisto stilius balansuoja tarp comfort food sampratos ir inovatyvaus maisto, ingredientų ir skonių atžvilgiu. Šis požiūris tiesiogiai susijęs ir su „BROR“ pavadinimu, iš danų kalbos reiškiančiu brolį, restorano įkūrėjams simbolizuojantį dvi svarbiausias vertybes – pagarbą ir sąžiningumą.

Meniu. Restorane yra rengiamos tik degustacinės penkių (84 Eur) ar keturių (60 Eur) patiekalų vakarienės. Už papildomą užmokestį patiekalai yra patiekiami su priderintais natūraliais, natūraliais ir biodinaminiais vynais. Galima rasti vietinio alaus. Restorano meniu rasite ČIA.

Restoranas „BROR“, Skt. Peders Stræde 24A, Kopenhaga. „Facebook“ paskyra.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: