naujienos Naujienos

Smaližės sesės įminė sveikesnių desertų paslaptį: ką juose veikia avinžirniai, moliūgai ir tofu? (laidos įrašas ir receptas)

VMGonline.lt, Šarūnės Zurbos nuotr., 2018-09-20, 18:30


Seserys Rūta ir Asta prisipažįsta, kad smaližės buvo visada. „Saldumynai mūsų namuose neužsilaikydavo“, – juokiasi abi.

Vis tik viena yra saldumynus mėgti ir juos valgyti, o visai kas kita – pradėti juos gaminti. Tačiau sesės nebijo iššūkių. Jos sukūrė tinklaraštį „Feed my sister“, o pamačiusios, kaip žmonės domisi sveikesniais desertais, ryžosi apie juos parašyti knygą. Taip po 11 mėnesių darbo gimė knyga „Natūraliai saldu“.

Ir sesės čia vieningos – net ir sveikesniuose desertuose svarbiausia, kad būtų skanu!

Kaip vyko knygos kūrybos procesas, kai viena sesė gyvena Vilniuje, o kita – Londone? Ko labiausiai bijo jų mama? Kodėl geriau neimprovizuoti gaminant desertus? Ką desertuose veikia avinžirniai, moliūgai ir tofu? Kas yra tas sąmoningumas valgant ir kaip mus veikia maisto mados?

Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.

Su VMGonline.lt skaitytojais sesės dalijasi kokosinių „Bounty“ batonėlių su jūros druska ir šokolado glajumi receptu

12 batonėlių reikės:

170 g kokosų drožlių (15 šaukštų su kaupu)

50 g nerafinuoto kokosų aliejaus (6 šaukštai išlydyto kokosų aliejaus)

2 šaukštų skysto medaus

1 vanilės ankšties (nebūtina)

Glajui:

200 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)

Žiupsnelio jūros druskos (nebūtina)

Šarūnės Zurbos nuotr.
  1. Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, bukąja peilio briauna išimkite sėklas.
  2. Išlydykite kokosų aliejų ir į jį sudėkite kokosų drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas.
  3. Išmaišykite ir gautą masę dėkite į metalinę 13×13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus. Tolygiai paskirstykite, paspauskite ir dėkite į šaldymo kamerą mažiausiai valandai. Jei namuose tokios formos nėra, galite paprastą mažą kepimo formą iškloti maistine plėvele ir iškart suformuoti reikiamo dydžio batonėlius.
  4. Garų vonelėje išlydykite juodąjį šokoladą. Ištraukite formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjaukite sustingusią masę ir išimkite iš formos. Supjaustykite į pailgas juostas, jas perpjaukite per pusę. Dirbkite greitai, nes šokoladu batonėlius geriausia padengti vos ištrauktus iš kameros. Paruoštus batonėlius apvoliokite šokolade ir dėkite ant iš anksto paruošto kepimo popieriaus. Jeigu aplink pribėga daug šokolado, batonėliui šiek tiek apstingus, atsargiai perkelkite jį ant švaraus kepimo popieriaus. Pabarstykite jūros druska. Laikykite šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas.

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: