alfas-keliauja

Skrendate per Stambulą? Privalote apsilankyti „Alancha“

Alfas Ivanauskas, Kamilė Matusevičiūtė, 2017-05-03, 18:30


Stambulas Turkijoje gali tapti dažna stotele, skrendantiems į Pietų Ameriką ar Aziją, bet mintyse laukdami kito skrydžio tikrai neturėtumėte likti oro uoste. „Alancha“ – vienas prabangiausių ir populiariausių Stambulo restoranų, dėl kurio verta išklysti iš Atatiurko oro uosto labirintų ir užsisakyti 18 degustacinių patiekalų vakarienę, kuri trunka mažiausiai 2 val.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Banglentės čempionas ir savamokslis virtuvės šefas Kemal Demirasal „Alancha“ Stambulo rajone, Nişantaşı, atidarė 2015 m. Restorane siūlomas a la carte ir išskirtinis degustacinis meniu, moderniu potėpiu atkuriantis klasikinius septynių Turkijos regionų patiekalus ir Mažosios Azijos pusiasalyje per 13 tūkst. metų susiformavusius skonius. Nors yra sekama senų receptų ir patikrintų technologijų tradicija, maistas čia patiekiamas su skandinaviško minimalizmo maniera.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.

Visi tie, kurie turi laiko ir geidžia neeilinių potyrių, pasirinkę degustacinę vakarienę, pradeda ją nuo Egėjo jūros regiono simbolių – rakijos ir daržovių, keptų alyvuogių aliejuje. Keliauja prie Marmuro jūros, kur bus ragaujama jūrą skrodžianti žuvis. Tęsia pažintį su Viduržemio jūros regiono prieskoniais, Juodosios jūros kukurūzine „mahlama“, kviečių laukais Göbekli̇tepe regione, bulguru ir aviena centrinėje pusiasalio dalyje.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Restoranas išsiskiria plačia, aukštos kokybės vynų korta, kurioje esantys parinkti vynai dera prie turkiškos virtuvės ir ypatingų patiekalų akcentų. Beje, degustacinis meniu gali būti derinamas ir su įvairiomis sultimis. Taip pat „Alancha“ baras siūlo specialius miksologų kokteilius mėgstantiems eksperimentuoti ir pamiršti tradicinius kokteilius.

Alfo Ivanausko nuotr.
Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.

Restorano erdvė pasižymi prabangiu ir šiuolaikiniu dizainu, rafinuotumu. Kiekviena detalė, nuo apšvietimo iki rankų darbo stalo aksesuarų, yra nepriekaištinga ir tobula. Dar labiau tokius interjero sprendimus pabrėžia mandagus aptarnavimas ir atpalaiduojanti salėje skambanti muzika.

Restoranas „Alancha“, Hüsrev Gerede Caddesi, Şehit Mehmet Sokak 9, Stambulas, Turkija. Jų „Facebook“ paskyra.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: