top of page

Dekonstruota Alfo mišrainė

Jei klasikinės mišrainės jau pabodo, nustebinkite save ir savo artimuosius ar draugus. Šįkart laidoje „Kulinarinis detektyvas“ VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas pristatė dekonstruotą mišrainę-salotas. Net trys skirtingi padažai ir visa gausybė įvairiausių ingredientų, išrikiuotų ant vienos lentos. Derinius galės rinktis pats valgytojas. Patiekę tokias salotas, galėsite būti ramūs, mat kiekvienas ras gardžių pasirinkimų savo skoniui.

Reikia:

  • Salotų lapai

  • Lapiniai kopūstai

  • Raudonieji svogūnai

  • Avokadai

  • Mangas

  • Keptas ant grilio halumio sūris

  • Keptos ant grilio cukinijos

  • Kepto ant grilio moliūgų riekelės

  • Sūdytos lašišos riekelės

  • Agurkai

  • Vyšniniai pomidoriukai

  • KITCHEN ME parūkytos vytintos antienos filė griežinėliai

  • Alyvuogės

  • Kalendros

  • Mėtos

  • Svogūnų laiškai

3 padažai:

  1. Azijietiškas

  2. Majonezo pagrindu

  3. Medaus ir garstyčių

Azijietiškam padažui:

  • 2 šaukštų terijakio padažo

  • 3 šaukštų sojų padažo

  • 1 stiebelio citrinžolės

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • DANSUKKER šviesiojo sirupo (pagal skonį)

  • Kalendrų lapelių

  • Skrudintų sezamų sėklų

  1. Citrinžolę supjaustykite ir lengvai patraiškykite. Sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite su kitais ingredientais. Leiskite padažui pastovėti 10–15 min.

Majoneziniam padažui su moliūgais:

  • 120 g moliūgo tyrės (galite naudoti vaikišką moliūgų tyrelę)

  • 120 g naminio majonezo

  • Gero žiupsnio juodųjų pipirų

  • Citrinos sulčių

  1. Visus padažo ingredientus sumaišykite.

Medaus ir garstyčių padažui:

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 2 šaukštų medaus

  • 1 apelsino sulčių

  • Kelių griežinėlių imbiero šaknies

  • Alyvuogių aliejaus

  1. Visus ingredientus sumaišykite kartu ir leiskite pastovėti 10–15 min.

  2. Ant lentos sudėliokite visus mišrainės ingredientus. Taip pat galite naudoti marmurinę plytelę, padėklą arba serviravimo lėkštę.


Naujausi įrašai

bottom of page