top of page

Skirtingi triušienos amplua: dvi versijos gardžiai rudens vakarienei pagal Alfą ir Agnę (receptai)

Ieškote idėjų, ką pasigaminti vakarienei? Siūlome rinktis triušieną ir pristatome po gardžią variaciją iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Jei norite, kad rudens vakaras pakviptų obuolių ir kriaušių aromatais, rinkitės Alfo variaciją, kurioje triušiena pagardinta šiais vaisiais ir kadagio uogomis. Gurmanišką skonį sustiprins ir svogūnų bei česnakų kompanija, o kur dar truputis brendžio, raudonojo sauso vyno bei kitų išskirtinę skonių simfoniją garantuosiančių ingredientų!

Agnė atskleidžia, kaip gardžiai paruošti triušienos dešreles: „Prie šių dešrelių labai tinka bulvių gratinas – skamba pižoniškai prancūziškai, o iš tikrųjų tai – paprasčiausios bulvės su sūriu ir grietinėle, apkeptos orkaitėje.“ Taip paruoštos po bulvių sluoksniu pasislėpusios dešrelės yra soti ir nepaprastai skani variacija, kuri patiks ir mažiems, ir dideliems.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


TRIUŠIENA SU VAISIAIS IR KADAGIO UOGOMIS PAGAL ALFĄ (4 asmenims)

Jums reikės:

1 kg triušienos kumpelių

3 vidutinio dydžio rūgščių obuolių

3 didelių kriaušių

4–5 raudonųjų svogūnų

5 skiltelių česnako

1 šaukšto sviesto

šlakelio alyvuogių aliejaus

1 šaukšto kadagio uogų

kelių rozmarino šakelių

1 šaukšto cukraus

2 lauro lapelių

50 ml brendžio

150 ml raudonojo sauso vyno

200 ml daržovių sultinio

druskos, juodųjų pipirų

  1. Keptuvėje su sviestu ir aliejumi apkepkite česnako skilteles, traiškytas kadagio uogas, rozmariną ir triušienos kumpelius. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.

  2. Kumpeliams apskrudus, viską perdėkite į gilų kepimo indą.

  3. Sudėkite svogūnus, lauro lapelius. Suberkite cukrų ir supilkite brendį, vyną bei sultinį.

  4. Uždengę kepkite 2,5 valandos iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.

  5. Išimkite iš orkaitės ir sudėkite stambiai pjaustytus vaisius. Dėkite atgal į orkaitę, temperatūrą padidinkite iki 180 °C, kepkite dar apie 30 minučių, kol viskas gražiai apskrus. Kepkite neuždengę.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


TRIUŠIENOS DEŠRELĖS SU BULVIŲ GRATINU PAGAL AGNĘ (4-6 asmenims)

Jums reikės:

1 kg bulvių

150 g tarkuoto fermentinio sūrio

1 šaukšto sviesto

350 ml grietinėlės

400 g triušienos dešrelių

200 g smulkiavaisių pomidoriukų

kelių lapelių šalavijo

šlakelio alyvuogių aliejaus

grietinės (pagal skonį)

druskos, juodųjų pipirų

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.

  2. Apibarstykite jas druska, pipirais ir išmaišykite.

  3. Kepimo indą ištepkite sviestu ir dėliokite jame pjaustytas bulves sluoksniuodami su tarkuotu sūriu.

  4. Pabaigoje užpilkite grietinėle, uždenkite maistine folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Baigdami kepti foliją nuimkite.

  5. Dešreles kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, šalaviju ir pomidorais apie 15 minučių. Patiekite su iškepusiu bulvių gratinu ir grietine.

O kaip triušieną ruošiate jūs? Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.

Naujausi įrašai

bottom of page