video

Skanus Kalėdų stalo akcentas: Alfo plėšyta antis su keptu moliūgu

VMGonline.lt, 2018-12-16, 9:30


Jei norite šioms šventėms paruošti ką nors naujo, turime jums nepaprastai gardžią ir ryškią idėją. Šįkart „Kulinarinis detektyvas“ laidoje Alfas kepė sultingą antieną. Pagardinta moliūgais ir granatų sėklomis ši variacija ne tik nepaprastai gardi, bet ir spalvinga – kaip tik tai, ko reikia Kalėdų stalui.

Alfo plėšyta antis su keptu moliūgu

1 anties

Druskos, pipirų, raudonosios paprikos

Glazūrai:

3 šaukštų sojų padažo

2 šaukštų terijakio padažo

1 šaukšto rūkytos paprikos

1 šaukšto auksaspalvio sirupo

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Patiekti:

Moliūgas, rozmarinai, rūkytos paprikos, česnakas galvomis kepti, granatų sėklų, pasirinktų salotų lapų

  1. Antį nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, raudonomis paprikomis. Dėkite į skardą ir kepkite vis pavartydami 6-7 val prie 100 °C.
  2. Glazūrai sumaišykite visus ingredientus, teptuku aptepkite keptą ančiuką ir šaukite į įkaitintą orkaitę iki 200 °C ir dėkite po įkaitintu griliu. Kepkite, kol gražiai apskrus.
  3. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis, pašlakstykite aliejumi, rūkyta paprika, druska. Perpjaukite česnako galvas. Sudėkite į skardelę, taip pat sudėkite ir rozmarinus ir kepkite kol moliūgas iškeps.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: