naujienos Naujienos

Skanūs balandžio atradimai: kokie gastronominiai renginiai vyks šį mėnesį? (kalendorius)

VMGonline.lt, 2019-04-03, 18:30


Prasidėjus balandžiui, pavasaris juntamas vis stipriau ir energijos vis daugiau! Kad nereiktų sukti galvos, ką naujo ir įdomaus nuveikti šį mėnesį, siūlome pasižvalgyti po gastronominių renginių gidą. Pasirinkimo variantų tikrai netruks, beliks tik išsirinkti, kurie domina labiausiai.

VILNIUS

Balandžio 4 d. Degustacija: saldūs linkėjimai iš Portugalijos (patekimas mokamas). Vieta: Baltas dobilas, Konstitucijos pr. 21.

Balandžio 6 d. „Vilniaus Viskio festivalis 2019“ (patekimas mokamas). Vieta: Crowne Plaza Vilnius, M. K. Čiurlionio g. 84.

Balandžio 6 d. Mokymai „Velykiniai skanėstai“ (patekimas mokamas). Vieta: Vilniaus Meduoliai, Pylimo g. 43.

Balandžio 6 d. Vamos a Espana! „Paella vakarėlis“. Vieta: Cafe De Paris, Didžioji g. 1.

Balandžio 6 d. Šaknų pažinimas ir degustacija (patekimas mokamas). Vieta: Žolynų namai, Vilniaus raj. Barūnėliai. Tikslus adresas ir kaip atvykti bus išsiųstas užsiregistravusiems el. paštu.

Balandžio 8 d. Sveiko maisto gaminimo kursai – degustacinė vakarienė (patekimas mokamas). Vieta: Teatro g. 7-7.

Balandžio 12 d. Sveiko maisto gaminimo pamoka su Giancarlo Bonamini (patekimas mokamas). Vieta: Beatos studija, Verkių g. 29.

Balandžio 13 d. Alyvuogių aliejaus ekspertų diena (patekimas nemokamas). Vieta: Panorama, Saltoniškių g. 9.

Balandžio 13 d. Pasaulio puodų vakaras su Vytaru Radzevičiumi (patekimas mokamas). Vieta: Dirty Duck, Didžioji g. 28.

Valerijos Stonytės nuotr.

Balandžio 17 d. Ypatingai svarbi vakarienė: sustainable dinner and cocktails su Deivydu Praspaliausku ir Martynu Paukščiu (patekimas mokamas). Vieta: „Amadus“ restoranas, Pilies g. 34.

Balandžio 18 d. Užkandžių naktis (patekimas mokamas). Vieta: 14 Horses Brasserie, Didžioji g. 7.

Balandžio 21 d. Šeimų sekmadienis: Šv. Velykos ir margučių dirbtuvės (patekimas mokamas). Vieta: 14 Horses Brasserie, Didžioji g. 7.

Balandžio 24-25 d. Vilnius Gastro Zero (patekimas mokamas). Vieta: Įvairūs Vilniaus restoranai.

Balandžio 28 d. Įvairių augalų pažinimas ir degustacija. Maistas iš gamtos pavasarį (patekimas mokamas). Vieta: Žolynų namai, Vilniaus raj. Barūnėliai. Tikslus adresas ir kaip atvykti bus išsiųstas užsiregistravusiems el. paštu.

Nuo balandžio 5 d. prasideda ir kiekvieną penktadienį vyks Open Kitchen Vilnius (patekimas nemokamas). Vieta: Tymo Turgus, Aukštaičių g. / Maironio g. Plačiau apie apie naują sezoną skaitykite čia.

Balandį vyks įvairūs vyno kursai, viskio mokymai, paskaita apie someljė darbą, vyro ir sūrio derinimą, organizuojami Lietuvos Someljė mokyklos. Vieta: Stumbrų g. 15.

Balandį vyks ir įvairūs kursai (Viduržemio jūros virtuvė, Portugalijos virtuvė, kulinarinis kursas vaikams), organizuojami kulinarinės studijos „Čiop Čiop“. Vieta: Žvejų g. 2.

Valerijos Stonytės nuotr.

KAUNAS

Balandžio 11 d. Alyvuogių aliejaus degustacija su sveču Giancarlo Bonamini (patekimas nemokamas). Vieta: PLC Mega, Islandijos pl. 32.

Balandžio 13 d. Velykinių sausainių dekoravimas (patekimas mokamas). Vieta: Wow švenčių erdvė, Kovo 11-osios 80A.

Balandžio 14 d. Raugo duonos gamyba su Julita (patekimas mokamas). Vieta: Rojaus Daržo studija, Vytauto pr. 13.

Balandžio 23 d. Maisto produktų ABC (patekimas mokamas). Vieta: Europa Royale Kaunas, Miško g. 11.

Balandžio 22-27 d. Pavasario alaus savaitė. Vieta: Vingių dubingių aludė, K. Donelaičio g. 41/ A. Mickevičiaus g. 35.

Balandį vyks įvairūs kulinariniai kursai, organizuojami kulinarinės studijos Gastro Siena. Vieta: Laisvės alėja 93.

Luko Jonaičio nuotr.

KLAIPĖDA

Balandžio 4. Sea Flavors from Holland (patekimas mokamas). Vieta: Kopakabana terasa, Dubysos g. 16.

Balandžio 5 d. Degustacinė vakarienė iš seniausio pasaulio miesto Byblos (patekimas mokamas). Vieta: National Golf Resort, Stančių km, Klaipėdos raj.

Balandžio 12 d. Patiekalų ir išskirtinių gėrimų degustacija (patekimas mokamas). Vieta: Charlotte, H. Manto g. 23.

Balandžio 12 d. Pietų Italijos vyno ir sūrio degustacija (patekimas mokamas). Vieta: Vyno klubas, Liepų g. 20.

Balandžio 25 d. Toskanos regiono vyno ir sūrio degustacija (patekimas mokamas). Vieta: Vyno klubas, Liepų g. 20.

Visą balandį galima rinktis iš įvairių desertų mokymų, organizuojamų kulinarijos mokyklos „Cukraus burtai“. Vieta: Taikos pr. 119A

Visą balandį įvairius desertų mokymus organizuoja ir kulinarijos mokykla „Gardi idėja“. Vieta: Liepojos g. 12.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje įvairius desertų mokymus organizuoja kulinarinė studija „Baker Street“.

Valerijos Stonytės nuotr.

KITI MIESTAI

Balandžio 5 d. Picų kepimo užsiėmimas vaikams (patekimas mokamas). Vieta: Conmusica Telšiai, Iždinės g. 7, Telšiai.

Balandžio 6 d. Eklerų mokymai (patekimas mokamas). Vieta: Ingridos skanėstai. Studija, Dariaus ir Girėno g. 2, Panevėžys.

Balandžio 7 d. Kavos degustacija (patekimas mokamas). Vieta: Spotas, S. Dariaus ir S. Girėno g. 11, Alytus.

Balandžio 18 d. Degustacija. Izraelio skoniai (patekimas mokamas). Vieta: Vytautas Mineral Spa, Karalienės Barboros al. 2, Birštonas.

Kiekvieną šeštadienį Vytautas Mineral SPA restoranas „Moon“ kviečia į skirtingas virtuvės šefo Dariaus Dabrovolsko degustacines vakarienes  (patekimas mokamas). Vieta: Vytautas Mineral Spa, Karalienės Barboros al. 2, Birštonas.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: