naujienos Naujienos

Skanios vietos pagal Ievą Daugirdaitę + fantastiški grikių košės receptai

Agnė Pačekajė, 2018-04-13, 7:50


Dizainerė Ieva Daugirdaitė lietuviškos virtuvės patiekalus kuo puikiausiai pagamina namuose, o į restoranus eina jūrų gėrybių, skanios avienos patiekalų ar kažko egzotiško ir aštraus. Tačiau jokiame pasaulio restorane nerasite tokių skanių grikių, kokius ji pusryčiams ruošia savo šeimai.

Kaip prasideda tavo rytas?

Pusryčių nesinori, nes visko prisivalgau naktimis ir ryte nesijaučiu alkana. Atsikėlusi pirmiausia išgeriu vandens, tada 2–3 puodelius kavos, tada užkandžiai, vaisiai. Rimtai pavalgau per pietus.

Ką tokio valgai vakare, kad nenori pusryčių?

Absoliučiai viską (juokiasi). Vienas po kito atsidaro ar šaldytuvas, ar spintelės, viskas iš jų traukiama. Būna, karštų sumuštinių pasidarau, būna, net mėsos išsikepu naktį, šokolado… Baisu ir pasakoti, bet negi meluosiu.

Ar netraukia laikytis mitybos naujovių ir madų?

Ne, esu visavalgė. Ir aš, ir mano vyras. Mėgstu įvairią virtuvę, aštrius patiekalus. Turiu daug prieskonių, kuriais gali patiekalus pasiaštrinti.

Kokio deserto niekada neatsisakytum?

Skanaus pyrago. Apskritai, kepiniai: pyragai, tortai, keksiukai buvo ir yra mano didžioji aistra. Nuo jų ir pamilau maisto gaminimą.

Kokius patiekalus gaminate namuose?

Lietuviškos virtuvės perlus: bulvių apkepus, blynus. Juk ir mano vyras mėgsta viską, kas su bulvėmis ir miltais. Taip pat ruošiu aštrųjį „chilli con carne“ troškinį, karbonadus.

TOP 3 skanios vietos pagal Ievą

„El Mercado“. Valerijos Stonytės nuotr.

EL MERCADO

Graži aplinka, skanios jūrų gėrybės.

EL MERCADO feisbuko paskyra

Adresas: Didžioji g. 3 (Vilnius)

KINZA

Šis restoranas šalia namų, tai gana dažnai pavyksta ten užsukti. Mėgstu avieną, ten ją paruošia puikiai, taip pat plovai labai skanūs.

KINZA feisbuko paskyra

Adresas: Naugarduko g. 14, Vilnius

GALO DO PORTO

Portugališkas restoranas, prie Aušros vartų įsikūręs, kur anksčiau veikė naktinis klubas „Apsento fėjos“. Ten labai skanios jūrų gėrybės, skanesnio aštuonkojo niekur kitur nesu valgiusi.

GALO DO PORTO feisbuko paskyra

Adresas: Aušros Vartų g. 11 (Vilnius)

 

Du grikių košės receptai pagal Ievą

Ievos Daugirdaitės vyras Marijonas niekada ryte nevalgydavo košių, kol paragavo stebuklų, kuriuos dizainerė gamina iš grikių. Susipažinkite su dviem paprastais pusryčių košės receptais. Didelis privalumas – šie patiekalai labai skanūs ir šalti.

Grikiai su šonine

Jums reikės

Grikių

Gabalėlio šoninės

1–1/2 svogūno

6–8 pievagrybių

Šaukšto pesto padažo

Krapų, sviesto, druskos pagal skonį

Kaip gaminti

Išsivirkite grikių tiek porcijų, kiek bus valgytojų, ir palikite puode ar dideliame dubenyje. Papjaustykite ir pakepkite šoninę, įverskite pusę smulkinto svogūno, susmulkinkite kelias saujas pievagrybių (vieną grybą dalinkite į keturias dalis) ir įmeskite į keptuvę, pabarstykite krapų, pakepkite, kol išgaruos iš grybų išskyręs vanduo ir visą keptuvės turinį suverskite į puodą su grikiais, išmaišykite, galite, jei norite, viską dar paskaninti sviestu. Galima įdėti šaukštą pesto padažo.

Grikiai su saulėje džiovintais pomidorais

Jums reikės

Grikių

3–4 saulėje džiovintų pomidorų

Geros saujos brokolių

Druskos, pipirų pagal skonį

Kaip gaminti

Išsivirkite grikių. Truputį pavirkite smulkintus brokolius (labai smulkiai jų nesupjaustykite), tada lengvai apkepkite juos keptuvėje, suverskite į grikius, įberkite druskos, pipirų. Virtuvinėmis žirklėmis juostelėmis sukarpykite saulėje džiovintus pomidorus ir sumeskite į grikių puodą. Beliks viską išmaišyti. Jei košės konsistencija sausoka, galima įpilti aliejaus iš pomidorų indelio.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: