- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosSkanios vietos pagal Ievą Daugirdaitę + fantastiški grikių košės receptai
Agnė Pačekajė, 2018-04-13, 7:50
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2016 02 14, 15:45 7 vakarienės idėjos Valentino dienai
- 2019 02 13, 15:00 Saldi Valentino dovana: TOP 20 VMG receptų su šokoladu
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
- 2019 02 12, 15:00 Madingiausioje Vilniaus kepykloje bandelių su varške nerasite
TOP 5 RECEPTAI
Dizainerė Ieva Daugirdaitė lietuviškos virtuvės patiekalus kuo puikiausiai pagamina namuose, o į restoranus eina jūrų gėrybių, skanios avienos patiekalų ar kažko egzotiško ir aštraus. Tačiau jokiame pasaulio restorane nerasite tokių skanių grikių, kokius ji pusryčiams ruošia savo šeimai.
Kaip prasideda tavo rytas?
Pusryčių nesinori, nes visko prisivalgau naktimis ir ryte nesijaučiu alkana. Atsikėlusi pirmiausia išgeriu vandens, tada 2–3 puodelius kavos, tada užkandžiai, vaisiai. Rimtai pavalgau per pietus.
Ką tokio valgai vakare, kad nenori pusryčių?
Absoliučiai viską (juokiasi). Vienas po kito atsidaro ar šaldytuvas, ar spintelės, viskas iš jų traukiama. Būna, karštų sumuštinių pasidarau, būna, net mėsos išsikepu naktį, šokolado… Baisu ir pasakoti, bet negi meluosiu.
Ar netraukia laikytis mitybos naujovių ir madų?
Ne, esu visavalgė. Ir aš, ir mano vyras. Mėgstu įvairią virtuvę, aštrius patiekalus. Turiu daug prieskonių, kuriais gali patiekalus pasiaštrinti.
Kokio deserto niekada neatsisakytum?
Skanaus pyrago. Apskritai, kepiniai: pyragai, tortai, keksiukai buvo ir yra mano didžioji aistra. Nuo jų ir pamilau maisto gaminimą.
Kokius patiekalus gaminate namuose?
Lietuviškos virtuvės perlus: bulvių apkepus, blynus. Juk ir mano vyras mėgsta viską, kas su bulvėmis ir miltais. Taip pat ruošiu aštrųjį „chilli con carne“ troškinį, karbonadus.
TOP 3 skanios vietos pagal Ievą
„El Mercado“. Valerijos Stonytės nuotr. EL MERCADO
Graži aplinka, skanios jūrų gėrybės.
Adresas: Didžioji g. 3 (Vilnius)
KINZA
Šis restoranas šalia namų, tai gana dažnai pavyksta ten užsukti. Mėgstu avieną, ten ją paruošia puikiai, taip pat plovai labai skanūs.
Adresas: Naugarduko g. 14, Vilnius
GALO DO PORTO
Portugališkas restoranas, prie Aušros vartų įsikūręs, kur anksčiau veikė naktinis klubas „Apsento fėjos“. Ten labai skanios jūrų gėrybės, skanesnio aštuonkojo niekur kitur nesu valgiusi.
GALO DO PORTO feisbuko paskyra
Adresas: Aušros Vartų g. 11 (Vilnius)
Du grikių košės receptai pagal Ievą
Ievos Daugirdaitės vyras Marijonas niekada ryte nevalgydavo košių, kol paragavo stebuklų, kuriuos dizainerė gamina iš grikių. Susipažinkite su dviem paprastais pusryčių košės receptais. Didelis privalumas – šie patiekalai labai skanūs ir šalti.
Grikiai su šonine
Jums reikės
Grikių
Gabalėlio šoninės
1–1/2 svogūno
6–8 pievagrybių
Šaukšto pesto padažo
Krapų, sviesto, druskos pagal skonį
Kaip gaminti
Išsivirkite grikių tiek porcijų, kiek bus valgytojų, ir palikite puode ar dideliame dubenyje. Papjaustykite ir pakepkite šoninę, įverskite pusę smulkinto svogūno, susmulkinkite kelias saujas pievagrybių (vieną grybą dalinkite į keturias dalis) ir įmeskite į keptuvę, pabarstykite krapų, pakepkite, kol išgaruos iš grybų išskyręs vanduo ir visą keptuvės turinį suverskite į puodą su grikiais, išmaišykite, galite, jei norite, viską dar paskaninti sviestu. Galima įdėti šaukštą pesto padažo.
Grikiai su saulėje džiovintais pomidorais
Jums reikės
Grikių
3–4 saulėje džiovintų pomidorų
Geros saujos brokolių
Druskos, pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Išsivirkite grikių. Truputį pavirkite smulkintus brokolius (labai smulkiai jų nesupjaustykite), tada lengvai apkepkite juos keptuvėje, suverskite į grikius, įberkite druskos, pipirų. Virtuvinėmis žirklėmis juostelėmis sukarpykite saulėje džiovintus pomidorus ir sumeskite į grikių puodą. Beliks viską išmaišyti. Jei košės konsistencija sausoka, galima įpilti aliejaus iš pomidorų indelio.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /skanios-vietos-pagal-ieva-daugirdaitefantastiski-grikiu-koses-receptai/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 52602 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.9 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, deflate [HTTP_REFERER] => https://www.google.lt/ [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,image/apng,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.102 Safari/537.36 OPR/57.0.3098.116 [HTTP_UPGRADE_INSECURE_REQUESTS] => 1 [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 85.206.237.157 [HTTP_X_REAL_IP] => 85.206.237.157 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550249079.6729 [REQUEST_TIME] => 1550249079 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
KOMENTARAI: