naujienos Naujienos

Skaniems vasaros rytams: šilkinis omletas su lašiša (receptas)

VMGonline.lt, Valerijos Stonytės nuotr., 2019-06-17, 7:50


Kartais net ir vasarą norisi rytą pradėti ne lengvu kokteiliu, o kuo nors, kas atneštų didesnį sotumo jausmą.  Būtent tokią skanią ir sočią dienos pradžia garantuos šilkinis omletas, nes iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, atkeliavusiame recepte susipina lašiša, avokadų-kvių kremas ir žirneliai – pasiruoškite įdomiems skoniams.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

ŠILKINIS OMLETAS SU LAŠIŠA, AVOKADŲ-KIVIŲ KREMU IR ŽIRNELIAIS (1–2 asm.)

Jums reikės:

3 kiaušinių

2 šaukštų grietinėlės

1 šaukšto tarkuoto fermentinio sūrio

25 g sviesto

1 didelio avokado

1 sunokusio kivio

šlakelio citrinos sulčių

60 g rūkytos lašišos

50 g žalių žirnelių

50g šviežių žalumynų (gražgarsčių, špinatų)

1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežiųmėtų

druskos, juodųjų pipirų

  1. Kiaušinius išplakite su sūriu, grietinėle ir žiupsneliu pipirų.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir kepkite, kol gražiai apskrus.
  3. Tuo metu nulupkite ir smulkiai supjaustykite kivį.
  4. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sutrinkite šakute. Sumaišykite su pjaustytu kiviu, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.
  5. Iškepusį omletą atsargiai perkelkite į lėkštę, užtepkite avokadų-kivių kremo, sudėkitelašišos gabaliukus, žirnelius bei žalumynus ir perlenkite pusiau.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: