top of page

Skaniausių midijų Vilniuje vieta atnaujino meniu: ko tikėtis?

Šis restoranas turėtų būti pažįstamas tiems, kurie dievina midijas – kalbama, kad „Belguose“ jos yra skaniausios. Ir nors dešimtmetį gyvuojanti vieta ir toliau vilios lankytojus šiomis jūrų gėrybėmis, įvyko nedidelės permainos, kurios pro mūsų akis nepraslydo. Taigi kas keičiasi?

Kaip atskleidžia restorano vadovė Rūta Platačiūtė-Burneikė, sprendimas atnaujinti meniu buvo priimtas po ilgų apmąstymų: „Visi svečiai nuolatiniai, jei būtume pakeitę drastiškai, būtume juos praradę. Dėl to atsargiai patobulinome, pakeitėme garnyrus ir atnaujinome midijų padažus. Dabar svečiai randa, ko atėję, tačiau išbando ir kažką naujo.“

Traškios kilkės su tartaro padažu.


Atnaujinta skumbrės užtepėlė. Agnės Kertenytės Katmandu nuotr.


Anot pašnekovės, būtent tai, kad restoranas siekia išlaikyti nuo gyvavimo pradžios kuriamą atmosferą, išskiria jį iš kitų. Net baldai, atėjus laikui, buvo restauruoti, o ne pakeisti naujais. „Kai viskas aplink taip greitai keičiasi, manau, labai gera sugrįžti į vietą, kur viskas yra kaip buvę.  „Belgus“ visuomet supo išskirtinė aura, kurią darbuotojai perduoda svečiams“, – įsitikinusi restorano vadovė.

MENIU. Pirmiausia apie esmę – midijas. Čia svečių laukia net 8 jų variacijos. Galima rinktis mažesnę porciją už 13 eurų arba didesnę – už 18,50 eurų. „Šiuo metu laurus skina „Thai“ midijos su imbieru, kokosų pienu ir kalendra, ne mažiau dėmesio susilaukia ir pagardintos rūkyta žuvimi bei viskiu“, – komentuoja R. Platačiūtė-Burneikė.

Mėsyčių ir sūrių rinkinys su belgiškais vafliais. 


Belgiški vafliai. Agnės Kertenytės Katmandu nuotr.


Midijų gretose įsitaisiusios ir belgiškos – su svogūnais, petražolėmis, baltuoju vynu bei grietinėle, ir prancūziškos, kurioms išskirtinį skonį suteikia pelėsinis sūris, čiobreliai bei grietinėlė. Mėgstantiems aštresnius skonius, turėtų patikti „Velnio katilas“ – čia midijoms kompaniją palaiko kvietinis alus, česnakas, aitriosios paprikos bei pomidorai. Yra ir variacijų su grybais, čioriso bei obuoliais, citrininiu šafrano padažu.

Antienos ir baklažanų salotos. 


Salotos su lašiša. Agnės Kertenytės Katmandu nuotr.


Tiems, kurie norėtų pasimėgauti sriuba, restoranas gali pasiūlyti tris variantus: Gento vištienos troškinį-sriubą su daržovėmis (5 Eur), svogūnų (4,5 Eur) ir trintą geltonų paprikų ir moliūgų su keptomis šiaurinėmis krevetėmis sriubą (5,50 Eur). Trys pasirinkimai laukia ir salotų gerbėjų – salotos su lašiša (9 Eur), antienos ir baklažanų (9 Eur) ir salotos su rūkyta šonine ir kiaušiniu (9 Eur).

Pagrindinių patiekalų sąraše – 6 patiekalai. Balta dienos žuvis alaus padaže (12,50 Eur), vištiena su krevetėmis (8, 50 Eur), žemoje temperatūroje kepti kiaulienos šonkauliai (13 Eur), ėrienos dešrelės (9,50 Eur), jautienos kepsnys (14 Eur). Čia atsirado ir naujas patiekalas, kuriuo, priklausomai nuo paruošimo, galėtų mėgautis ir vegetarai, ir veganai – tai portobelo grybas su bulvytėmis ir čiobrelių-balzaminio acto padažu (10,50 Eur).

Spurgytės. 


Šokolado suflė su vaniliniais ledais. Agnės Kertenytės Katmandu nuotr.


Saldus baigiamasis akcentas – desertai. Čia siūlomi belgiški vafliai (4,50 Eur), šokolado suflė su vaniliniais ledais (5 Eur) ir spurgytės su kavos kremu (6 Eur), kuriomis gali mėgautis ir veganai.

Pirmieji patiekalų iš naujojo meniu galėjo paragauti kaimynų vakarienės metu atvykę svečiai, o nuo šiol atnaujintas meniu lauks visų užsukusių į restoraną. VMGonline.lt dalijasi renginio akimirkomis. Kaip visuomet, mūsų objektyvas krypo ne į dalyvius, bet į maistą.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Restorano „Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page