- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
99-skaniausios-vietos-baltijos-salyseSkandinaviška kokybė už kainą, kuri nekanda
Rima Aukštuolytė, 2017-08-03, 14:25
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 17, 7:50 Mokslininkė pasisakė apie supermaistą ir sulčių detoksikaciją. Anksčiau pati tuo tikėjo!
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 16, 18:30 Tai išvydusios, nuotakos niekada nebegrįš prie tortų. Šis desertų šou nukonkuruos net fejerverkus!
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
TOP 5 RECEPTAI
Vaikštant po Rygos senamiestį kviečiame užsukti į restoraną „Muusu“. Esate teisūs, jei jūsų ausiai šis žodis atrodo labai atpažįstamas – išvertus iš latvių kalbos jis reiškia „Mūsų“ ir puikiai atspindi tą emociją, kurią šis restoranas skleidžia.
Iš pirmo žvilgsnio – griežtas skandinaviškas stilius, tačiau viduje jaučiatės kaip namuose. Patys restorano atstovai juokiasi, kad, atsisėdus ant jų sofų, laikas skriete skrieja.
Šiame restorane svarbi kiekviena detalė, o cituojant restorano atstovus: „Garbiname grožį ir komfortą“. Nuo savęs dar pridėtume, kad ir aptarnavimo kokybė čia išsiskiria, bet tikriausiai tai patenka po ta komforto sąvoka – juk prie į restoraną atėjusio žmogaus emocijų daugiausia prisideda aptarnavimas ir, žinoma, maistas. O jis – dar viena sritis, kuria restoranas drąsiai didžiuojasi. Čia dirba vienas geriausių šefų Rygoje – Kasparas Jansonas, kaupęs patirtį geriausiuose pasaulio restoranuose, tarp jų – ir danų „Nomoje“.
Restorane galite išbandyti europietišką virtuvę, kurią papildo interpretacijos su sezoniniais produktais.
„Vertiname viską, kas šviežia ir vietinės kilmės“, – sako šefas.
Užsukite vėlyvųjų pusryčių, verslo pietų ar vakarienės su draugais – skirtingomis progomis restorane „Muusu“ jausitės vienodai gerai. Ieškantys ekonominio varianto turėtų užsukti pietų – 3 patiekalų meniu išbandysite vos už 10 Eur.
Kainos
Užkandžiai: 8–11 Eur
Pagrindiniai patiekalai: 14–24 Eur
Desertai: 7–14 Eur
Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /skandinaviska-kokybe-uz-kaina-kuri-nekanda-isskirtine-vmg-medziaga/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 42949 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sat, 20 Jan 2018 04:56:46 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.81.166.196 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.81.166.196 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524421347.5171 [REQUEST_TIME] => 1524421347 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai
KOMENTARAI: