naujienos Naujienos

Šis lietuvių kuriamas vanduo – vienintelis toks Europoje: juo mėgaujasi net tolimųjų kraštų šeichai

VMGonline.lt, „Melt Water“ nuotr., 2018-09-04, 15:00


Vandenį geriame visi ir be jo neįsivaizduojame nė dienos. Tačiau išskirtinį vandenį gaminantys lietuviai savo šūkiu tikina, kad „ne visas vanduo yra vienodas“ ir sako, kad jų kuriamu produktu mėgaujasi net tolimųjų kraštų šeichai. Šiuo vandeniu galima atsigaivinti ir arčiau debesų – vadinamųjų vakarienių danguje metu ar kituose prabanga išsiskiriančiuose renginiuose. VMGonline.lt domisi, kuo jis ypatingas.

„Esame vieninteliai Europoje, naudojantys tokią technologiją vandens gamybai. Pati idėja įkvėpta gamtos. Padedami Šveicarijos mokslininkų dabar turime technologiją, kuri atkartoja natūraliai gamtoje vykstančius ledynų formavimosi ir tirpsmo procesus“, – pasakoja „Melt Water“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Aurelija Pocienė.

Šis vanduo išgaunamas Klaipėdos rajone iš 130 metrų gylio vandens šaltinio. „Lietuviams, kurie įtikėję Druskininkų ar Birštono šaltinių tyrimu, Klaipėda nekelia išskirtinės kokybės asociacijų, tačiau apskritai Lietuva gali džiaugtis prabanga pasaulio mastu, turėdama ypač gerus geriamojo vandens klodus“, – įsitikinusi pašnekovė.

„Melt Water“ nuotr.

Nuo išgavimo iki tol, kol pasiekia prekybos vietas, tokio vandens paruošimas užtrunka mažiausiai keturias paras, o gamyba susideda iš trijų etapų. Pirmajame etape vyksta vandens šaldymas, kuris pakeičia vandens struktūrą. Jo metu susiformuoja pirmasis plonojo ledo sluoksnis ir natūraliai išstumiami sunkieji metalai bei žmogaus organizmui kenksmingos medžiagos.

„Antrojoje šaldymo stadijoje formuojasi storasis ledas. Šąlančio vandens molekulės išstumia visus nešvarumus ir druskas į vandenį, esantį ledo masyvo centre. Trečiajame etape šis vanduo taip pat pašalinamas, o likęs visiškai tyras ir skaidrus ledas tirpinamas ir išpilstomas“, – trumpai su sudėtingu procesu supažindina A. Pocienė.

Kaip pastebi pašnekovė, jų kuriamą lengvai šarminį ir silpnos mineralizacijos vandenį ypač pamėgę sveikos gyvensenos entuziastai: „Jiems nereikia per daug pasakoti apie ledo tirpsmo vandens naudą ir jo teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Jis neutralus, organizmas lengvai pasisavina, nes jis savo struktūra arčiausiai to, kas žmogui tinkama. Juk neretai ilgaamžiškumas siejamas su geriamojo vandens kokybe, yra ir mokslininkų, kurie teigia, kad būtent ledynų tirpsmo vandens vartojimas lėmė, pavyzdžiui, priekalnėse gyvenančių žmonių ilgaamžiškumą.“

„Melt Water“ nuotr.

A. Pocienė atskleidžia, kad didžioji dalis lietuvių gaminamo vandens iškeliauja į Jungtinių Arabų Emyratus, susidomėjimas tautiečių produktu auga ir Kinijoje. „Tačiau tai tikrai nereiškia, kad Lietuva mums nesvarbi. Mūsų vandens galima rasti sveiko maisto parduotuvėse, šiek tiek keliauja ir į didžiuosius prekybos centrus, o daugiausia – į restoranus“, – vardija pašnekovė.

Būtent restoranai rudenį atsidurs dėmesio centre ir galės dalyvauti šių vandens gamintojų organizuojamame „Lediniame iššūkyje“. Jo metu šefai, pristatydami savo atstovaujamą restoraną, kurs unikalius receptus, kurių gamybos arba dekoravimo pagrindiniu akcentu taps ledas. Už labiausiai patikusias šefų idėjas socialiniuose tinkluose galės balsuoti visi norintys.

Geriausią receptą sukūręs šefas turės galimybę vykti į „Chefs World Summit“ renginį, kuris rengiamas Monake. Šis kongresas jau trečius metus suburia kulinarijos profesionalius iš viso pasaulio. Tai unikali galimybė užmegzti naudingas pažintis, ieškoti įkvėpimo ir net atrasti naujus produktus patiekalams. Šiemet renginio dėmesys krypsta į ekologiją ir atsakingą požiūrį į komandą virtuvėje.

Su „Ledinio iššūkio“ projektu susijusias naujienas galite sekti ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: