naujienos Naujienos

Šiandien vakarieniaujame prie Viduržemio: du receptai su krevetėmis pagal Alfą ir Agnę

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio, Valerijos Stonytės nuotr., 2019-08-14, 18:30


Kulinarinės kelionės – ne ką prastesnės už visas kitas. O šįkart kartu su dviem receptais iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos siūlome nusikelti prie Viduržemio jūros: tereikės krevečių ir poros kitų lengvai randamų ingredientų, o įprastas trečiadienio vakaras taps kur kas labiau ypatingas.

Kaip pasakoja pati Agnė, krevetės su česnaku – gana dažnas patiekalas jos ir vyro namuose. Gamindama tokius patiekalus ji visada gerai pagalvoja, ką patieksi šalia, nes suaugusio vyro juk vien krevetėmis neužkimši.

„Na, gerai – užkimšti gali, bet kiek tai kainuos?!“ – juokiasi Agnė. „Bet kokiu atveju, toks patiekalas – šaunus būdas jūsų vakarienę kilstelėti į aukštesnį lygį. Tarkime, patieksite krevečių prie trintos moliūgų sriubos, ir jūsų vakarienė taps prabangi. Kartais prabangą juk galima ir suvaidinti.“

O štai Alfas siūlo iš krevečių pagaminti ne ką kitą kaip tartarą: „Tartaras, kitaip – kapotinis, nebūtinai turi būti iš mėsos ar lašišos – jam galima naudoti bet ką, ką tik įmanoma smulkiai sukapoti. Avokadų, mangų ir krevečių tartaras – kada nors bandėte? Ne? Tuomet būtinai privalote pabandyti! Noriu tik priminti, kad ne visada žmonės į svečius ateina prisivalgyti, todėl kartais smagu tiesiog degustuoti skirtingus ingredientus ir netikėtus produktus. Tad maži ir žavūs, ne pagal paskirtį panaudoti indai gali tapti jūsų žaidimo dalimi – belieka sugalvoti, ką į juos įdėsite.“

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Luko Griciaus nuotr.

Krevečių kapotinis su avokadais ir mangais pagal Alfą (2 asm.):

Jums reikės:

200 g lukštentų virtų krevečių

1 avokado

1 mango

aitriosios paprikos (pagal skonį)

50 g šviežių braškių

1 žaliosios citrinos

šlakelio alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

  1. Krevetes supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  2. Nulupkite mangą bei avokadą ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Smulkiai sukapokite aitriąją papriką.
  4. Sumaišykite paruoštus ingredientus, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų.
  5. Patiekite papuošę pjaustytomis braškėmis.

Luko Griciaus nuotr.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Keptos krevetės su citrina pagal Agnę (2 asm.)

Jums reikės:

300 g lukštentų virtų tigrinių krevečių

5 skiltelių česnako

50 g sviesto

50 g alyvuogių aliejaus

žiupsnelio druskos

maltų juodųjų pipirų

1 citrinos

saujos čiobrelių

kelių šakelių šalavijų

kelių šakelių petražolių

čiabatos ar kitos šviesios duonos (skrudinti)

  1. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą aliejaus. Delnu sutraiškykite neišlukštentą česnaką, sumeskite į aliejų, pakepkite minutę. Tada įmeskite žalumynus. Jiems pradėjus skleisti kvapą – supilkite likusį aliejų. Jam kiek įkaitus, sudėkite krevetes. Apkepkite krevetes 2 minutes lengvai pamaišydami, sudėkite sviestą. Kai jis ištirps, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  2. Patiekalą pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis citrinos sultimis.
  3. Patiekite su padažu, kuris susidarė keptuvėje, o duoną valgykite jame mirkydami.

Visą 100-uką gardžių Alfo ir Agnės receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei rasite knygoje „Gal pavalgom?“.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: