naujienos Naujienos

Šį rudenį garsusis „Telegrafo“ šefas Javier svečiams pasiūlys net brangakmenių!

Agnė Pačekajė, 2017-09-14, 19:55


Vilniaus širdyje įkurtas restoranas „Telegrafas“, švenčiantis penkerių metų gimtadienį, – vieta elegantiškos aplinkos mėgėjams, kurie, mėgaudamiesi europietiškos virtuvės patiekalais, gali žvelgti į didingus Vilniaus arkikatedros aikštės vaizdus. Vyriausiasis virtuvės šefas Javier Lopez užtikrina, kad vaizdai už lango nenusileistų čia patiekiamų patiekalų didybei. Pristatydamas naująjį „Telegrafo“ rudens meniu, jis pažadėjo nepamirštamą įspūdžių kelionę, kuri privalo pasibaigti deimantu.

 Roberto Daskevičiaus nuotr.
Roberto Daskevičiaus nuotr.

Ryškių skonių ekskursija

Virtuvės šefui Javier Lopez ruduo asocijuojasi su gausia spalvų palete, nuolatiniais eksperimentais virtuvėje ir nepasotinamu smalsumu išbandyti patikrintas kombinacijas naujai. Pavyzdžiui, intensyvūs rudeniniai ingredientai, slypintys ančių kepenėlių tarine, puikiai sušvelninti obuolių suteikiamos gaivos. Aksominis šukučių patiekalas, pagyvinamas intensyviu voveraičių skoniu ir ryškiomis ingredientų spalvomis. Klasikinis prancūzų virtuvės kūrinys – „Bouillabaisse“ žuvienė – ypač intensyvaus skonio, tarsi šaukštu kabintum visas įmanomas jūrų gėrybes vienu metu. Desertas – prabangi ir naujoviška medaus torto interpretacija – ne veltui pavadintas gintariniu brangakmeniu. Jo ingredientai atspindi mūsų šaknis: tai kiekvieno lietuvio virtuvėje karaliaujantis medus, ledai, turintys lengvą grikių skonio užuominą, gintaro smėlis (o mūsų šalies patriotui gintaras brangesnis ir už deimantus). Desertas patiekiamas įspūdingose, žėrinčiose lėkštėse, sukuriant tikro brangakmenio efektą – gal todėl juo susigundo net tie, kuriems saldumynai toli gražu nėra svarbiausia vakarienės dalis.

Javier Lopez nuramina ištikimus „Telegrafo“ svečius – meniu jie ir toliau ras ypač pamėgtą elnieną su naminiais švilpikais ir Kuršių marių sterką. Tačiau labai ragina pasiduoti sezono tėkmei ir į lėkštes įsileisti rudenį su nauju europietiško rudens kvapų ir skonių pripildytu restorano „Telegrafas“ meniu.

Ančių kepenėlių terinas
Ančių kepenėlių terinas. Roberto Daskevičiaus nuotr.

Ančių kepenėlių terinas: šviežios figos, bulguras, „Pedro Ximenez“ redukcija, raudonieji obuoliai

Jurų sukutes
Jūrų šukutės. Roberto Daskevičiaus nuotr.

Jūrų šukutės: jūrų šukutės, Jeruzalės artišokai, porai, lazdynų riešutai

9_Bouillabaisse
„Bouillabaisse“. Roberto Daskevičiaus nuotr.

„Bouillabaisse“: omaras, kalmarai, salierai, anyžius, paprika

Restorano "Telegrafas" nuotr.
Gintarinis brangakmenis. Roberto Daskevičiaus nuotr.

Gintarinis brangakmenis: medaus biskvitas, citrinų kremas, medaus ledai, gintaro smėlis

Primename, kad nuo 1948 m. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ pastatas buvo centrinis Vilniaus telegrafas. Po renovacijos viešbučio restoranas išlaikė ryšį su Vilniaus miesto istorija – jam grąžintas istorinis pavadinimas, taip primenant pastato praeitį bei lankytojų akiai atveriant viešbučio renovacijos metu atrastus archeologinius XVI a. gynybinės sienos griuvėsius. „Telegrafas“ – elegantiškas ir rafinuotas restoranas, kuriame juntamas ryšys tarp to, kas sena ir nauja. Virtuvė – europietiška, įkvėpta Rytų iki Vakarų šalių skonių, papildant juos Viduržemio šalių kulinarinės virtuvės bruožais. Kulinarinių gardumynų skonis išgaunamas netikėtais deriniais ir vyriausiojo šefo, kataloniečio Javier Lopez, profesionalumu. Čia visuomet ypatingas dėmesys skiriamas patiekalų šviežumui ir sezoniniams ingredientams. „Telegrafas“ siekia būti priešakyje, kurdamas modernią lietuvišką virtuvę, todėl svečiai gali mėgautis inovatyviu meniu, kurį įkvėpė tiek vietinės, tiek europietiškos virtuvių skoniai. Lietuviški patiekalai tarsi atrandami iš naujo, patiekiant juos moderniai, taip sukuriant tikrą kulinarinį netikėtumą.

Restorano „Telegrafas“ adresas: Universiteto 14

Darbo laikas: I–VII 12:00–15:00

 


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: