naujienos Naujienos

Sensacija Palangoje: pasislėpęs šokoladinių kebabų kioskas

Ieva Virpilaitytė, 2017-06-28, 15:00


Palangoje viešinti VMGonline.lt komanda ne šiaip guli paplūdimyje ir degina baltas, saulės mažai temačiusias kojas. Palangos gastronomija čia stebina kas kiekvieną nueitą metrą, dietas čia galima pamiršti. Tuo norime pasidžiaugti ir pasidalyti su savo skaitytojais. Mūsų įžvalgų apie maistą Palangoje bus daugiau, o jas norime pradėti nuo mus itin nustebinusio kiosko, kurį aptikome visiškai netyčia. Tai – vos prieš savaitę duris atvėręs „Choco Kebab“ kioskas, kuriame žavi mergina nuo iešmo pjauna ne mėsą, o… šokoladą ir gamina visų smaližių didžiausią svajonę – šokoladinį kebabą.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Pradėkime nuo pradžių. Eidami garsiąja J. Basanavičiaus gatve tikėjomės padaryti gatvės maisto apžvalgą su tais pačiais pabodusiais vafliais, kukurūzais, ledais ir šaltomis kavomis. Nustebti nesitikėjome, kol užėjome į vieną skverelį. Pirmiausia akį patraukia pramoga vaikams – batutų parkas ir sėdmaišiai. Čia tikėjomės pailsėti. Vos prisėdę pasukome galvą, kur akis užkliuvo už „Choco Kebab“ iškabos, ten nieko nelaukdami ir nubėgome. Tais šokoladiniais kebabais prekiaujanti mergina nuobodžiavo: „Mus kol kas sunku pamatyti, nebent ateini į batutų parką, tuomet nori nenori jautiesi privalantis tokios naujovės paragauti.“

Kioskas kvepėjo puikiai, visas blizgėjo ir nė iš tolo nepriminė tų atgyvenusių ir riebalais persisunkusių tikrų kebabų kioskų. Mergina su malonumu ir savo nuožiūra parinkdama skaniausius priedus padarė mums tą šokoladinį kebabą. Procesas toks: į specialią keptuvę kebabų meistrė įpylė tešlos, kuri savo konsistencija, spalva ir kvapu keptuvėje priminė blynų tešlą. Kol mūsų lavašas kepė, mergina nuo besisukančio „Choco Kebab“ pieniško ir baltojo šokolado iešmo negailėdama gramdė drožles. Iškepus ryškiai geltonam blynui (kuris turbūt buvo geriausia šio kebabo dalis), mergina pripurškė grietinėlės, subėrė šokoladines drožles ir pridėjo priedų: šokoladinių sausainių, dražė saldainių, pabarstukų, riešutų. Viską suvyniojusi įdavė mums į rankas specialioje kartoninėje pakuotėje.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Kebabą elegantiškai valgyti sudėtinga, atrodė, kad grietinėle išsitepėme net ausis. Kebabo lavašas, t. y. tas minkštas ir saldus blynas, buvo puikus, o visi tie priedai ir pabarstukai su kiekvienu kąsniu keitėsi. Šio šokoladinio stebuklo kaina – 3,80 Eur su visais priedais. Padėkojome šokoladinių kebabų meistrei už cukrumi iš tolo kvepiantį patiekalą ir paprašėme daugiau papasakoti apie kiosko koncepciją. Mergaitė liepė sugrįžti kitą dieną ir pabendrauti su savininku Ernestu Mickumi. Taip ir padarėme.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Ernestai, papasakokite, iš kur ši unikali idėja?

Koncepciją atsivežėme iš Italijos. Ilgą laiką ten gyvenau ir kai kažkas pasiūlė nuvykti paragauti saldžių kebabų, žiūrėjau skeptiškai. Kebabai iškart asocijuojasi su nesveiku maistu, o šie – dar saldūs, iš pradžių maniau, kad tai – visiška nesąmonė, kol paragavau ir po trečio kąsnio ištariau: vežam į Lietuvą. „Choco Kebab“ Italijoje yra patentavę visą gamybos technologiją. Šis kioskas – franšizė, esame vieninteliai Baltijos šalyse, arčiausiai „Choco Kebab“ galite rasti Čekijoje. Tačiau mums niekas nereguliuoja nei kainų, nei receptūrų, dirbame savo malonumui.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Kuo ypatinga ta receptūra?

Iš Italijos gauname specialius miltų mišinius tai blyno tešlai paruošti. Blynas geltonas, nes jame daug kiaušinio trynių. Be miltų, žinoma, gavome keptuves ir tą didžiulį šokolado iešmą. Grietinėlė ir priedai – mūsų pačių reikalas, tačiau renkamės juos itin atsakingai. Visos uogos ir vaisiai atkeliauja kasdien iš ryto tiesiai iš Lietuvos ūkininkų daržų, ten negauname tik egzotinių vaisių, tokių kaip bananai. Priedus renkamės tokius, kad klientai lengvai atpažintų: žinomi saldainiai, riešutai, pabarstukai. Beje, ar ragavote mūsų ledų?

(Pasigirdus atsakymui, kad dar nespėjome, savininkas Ernestas nubėgo prie dirbančios merginos, o ši staigiai iškepė tą skanųjį blyną, įdėjo braškinių ledų, viską pagardino šaldytomis braškėmis, šokolado drožlėmis ir baltojo šokolado sirupu. Sugrįžęs Ernestas tarsi kokią puokštę įteikė ledus ir pratęsė pasakojimą.)

Ledų principas labai panašus į kebabo. Renkamės tik lietuvių gamintojų ledus ir nekartojame receptūros. Kaskart sugrįžus galite gauti vis naują ir kitokią ledų bei kebabo porciją. Dar turime ir tikros itališkos kavos, jos rūšį man rekomendavo pažįstamas italas barista, jo nuomone labai pasitikiu.

Nuėjusi pasikalbėti su Ernestu Mickumi, žurnalistė buvo pavaišinta ledais. Atsispirti ir nefotografuoti šių ledų - neįmanoma. (Nuotrauka iš žurnalistės asmeninio archyvo)
Nuėjusi pasikalbėti su Ernestu Mickumi, žurnalistė buvo pavaišinta ledais. Atsispirti ir nefotografuoti šių ledų – neįmanoma (nuotrauka iš žurnalistės asmeninio archyvo)

Nuo ko priklauso jūsų siūlomos produkcijos kainos?

Šokoladinio kebabo kaina su visais pabarstukais yra 3,80 Eur, tuo tarpu Italijoje kaina išvis be pabarstukų yra 4 Eur, taigi pas mus ji ženkliai mažesnė. Ledai kainuoja 2,50 Eur. Iš to nesistengiame daryti didžiulio pelno ir nekeliame kainų, kaip dauguma šiandieninių verslininkų. Mums svarbu pats produktas, klausome, ką sako klientai, džiaugiamės, kai jiems patinka. Dar tik pradėjome: neturime nei meniu pakabinę, tačiau dirbančios merginos visada pasakys ir kainas, ir patars. Reikia ir iškabų, kad žmonės mus lengviau rastų. Viskas atsiras greitu metu.

Ar dirbsite žiemą? Be to, ar yra planų plėstis?

Planų plėstis, žinoma, yra. Pirmiausia išbandysime produktą Palangoje, čia tiek skirtingų žmonių ir tokie srautai, kad galime sužinoti, ką apie tai galvoja įvairiausi klientai – nuo mažiausio iki didžiausio. Tuomet galvosime, kur plėstis. Galbūt šią vasarą ar rudenį rasite mus mugėse bei šventėse. Vėliau, aišku, norėtume plėstis ir į didmiesčius, bet kol kas stipriai dirbsime čia. O dėl žiemos… Viskas priklausys nuo to, kokia bus vasara ir ar tapsime tokie populiarūs, kaip tradiciniai kebabai (juokiasi).

KEBABAS2

„Choco Kebab“ galite rasti Palangoje, iš J. Basanavičiaus g. 43 įlindę į skverelį, prie pat parko.

Jų „Facebook“ paskyra ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: