naujienos Naujienos

Ar išdrįsite skanauti vabzdžių? Sekmadienio gatvės maisto turguje maistas krebždės ir rangysis

VMGonline.lt, Sauliaus Žiūros nuotr., 2018-08-31, 10:45


Paskutinį vasaros sekmadienį sostinėje startavęs bendruomeniškumo ir gastronomijos festivalis „Turgus 2.0″ sulaukė itin daug dėmesio ir palaikymo iš gyventojų bei miesto svečių. Debiutuojančiame renginyje lankėmės ir mes. Šį sekmadienį gatvės maisto turgus grįžta su dar daugiau įvairovės bei meta naują iššūkį: renginio tema – drąsus maistas.

Sauliaus Žiūros nuotr.

„Tvarkydami šiukšles po pirmojo „Turgus 2.0″ patyrėme keistą dalyką. Mesdami jas į konteinerius supratome, kad jos kvepia skaniai. Nors ten ir buvo atliekos, bet tai buvo kokybiškų produktų atliekos. Tai mus privertė susimąstyti apie tai, kur vis dėl to yra gastronomijos ribos, jei net šiukšlės kartais kvepia skaniai.”, – apie tai, kaip gimė idėja antrojo renginio temai pasakojo vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.

Renginio organizatoriai šio sekmadienio turgaus lankytojų ir dalyvių nusprendė pasiteirauti, kas jų nuomone yra ar turi būti valgoma ar nevalgoma apskritai, todėl neatsitiktinai pasirinkta tema – „drąsus maistas”.

Sauliaus Žiūros nuotr.

Turguje dalyvaus ūkininkai, auginantys neįprastus padarus ar spaudžiantys ypač aromatingus sūrius, „Austrių maestro” kvies vaišintis retomis jūros gėrybėmis, maisto vagonėlių ir pop-up restoranų šefai siūlys išmėginti neįprastus skonių derinius, o „Turgus 2.0″ kulminacija taps vabzdžių degustacija.

Organizatoriai pasakojo, kad patiems drąsiausiems savo lankytojams kartu su renginio draugais „Insektariumas” paruošė retą progą Lietuvoje paragauti įvairių rūšių vabzdžių, o mažesniems turgaus lankytojams apžiūrėti gyvus vabalus. „Turgaus meniu sekmadienį rasite: šilkverpių lervas, juodąsias skruzdėles, svirplius, didžiuosius milčius, ir dar daugelį kitų skanėstų.”, – pasakojo Mindaugas Jakas.

Sauliaus Žiūros nuotr.

„Valgysim dalykus, kurie krebždės, rangysis, smirdės, o ausis kutens iššūkį mūsų estetiniam suvokimui keliantys industrinės muzikos garsai, kuriais rūpinsis „Kablys”. Viską vainikuos naktinis gastronominio kino seansas po atviru dangumi”, – šio sekmadienio planais dalinosi Darius Kupliauskas.

Daugiau informacijos apie renginį ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: