top of page

Šefų Velykos: pyragas su svogūnais ir karamelizuotais apelsinais

Naujas VMG projektas „Šefų Velykos“ įsibėgėja! Restorano „Roko virtuvė“ įkūrėjas, savininkas ir virtuvės šefas Rokas Galvonas sako, kad jam pačiam per šią šventę tenka intensyviai dirbti, tačiau stengiasi bent trumpai pabūti su šeima. „Per Velykas visada malkiniame pečiuje kepame Velykų bobą. Taip pat pagal tradicijas natūraliai dažome margučius, o kiti šventinio stalo patiekalai labai panašūs į gaminamus restorane“, – pasakoja jis.

Norite, kad ir jūsų Velykų stalo vaišės būtų lyg iš geriausio restorano? Virtuvės šefas siūlo išmėginti svogūnų pyragą su karamelizuotais apelsinais ir graikiniais riešutais: „Šis patiekalas ypatingas tuo, kad jo pagrindiniai ingredientai yra apelsinai bei svogūnai, kurie daugeliui žmonių atrodo nesuderinami. Būtent tai ir yra patiekalo cinkelis.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Svogūnų pyragas su karamelizuotais apelsinais ir graikiniais riešutais

8–10 asm.

Jums reikės:

  • Viso pakelio KAUNO GRŪDAI miltinio mišinio kibinams

  • 170 g minkšto lengvai pratirpinto sviesto

  • 100 ml vandens

  • Įdarui:

  • 400 g mėlynųjų svogūnų

  • 500 g apelsinų

  • 100 g cukraus

  • Kelių šakelių čiobrelio

  • 50 g sviesto

  • 3 kiaušinių

  • 100 g kietojo sūrio

  • 150 g graikinių riešutų

  • 100 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)

  • Druskos, pipirų

  • Padažui:

  • 150 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)

  • 100 g kietojo sūrio

  • 50 g sviesto

  • Kelių šakelių čiobrelio

  • Druskos, pipirų

  1. Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais. Iš apelsinų išpjaukite skilteles. Į įkaitusią keptuvę suberkite apie 50 g cukraus.

  2. Cukrui išsilydžius, dėkite čiobrelį, susmulkintus svogūnus, truputį sviesto ir filiuotą apelsiną. Apelsinų padažą virkite apie 25–30 min., kad gerai nugaruotų.

  3. KAUNO GRŪDAI miltinį mišinį kibinams sumaišykite su sviestu bei vandeniu ir užminkykite tešlą. Į atvėsusius karamelizuotus svogūnus sudėkite kiaušinius, kietąjį sūrį, apelsinų padažą, graikinius riešutus, nutarkuokite vieno apelsino žievelę, įberkite truputį druskos bei pipirų.

  4. Tortinės formos kraštus išklokite tešla ir pilkite svogūnų masę. Uždenkite torto viršų dar vienu tešlos sluoksniu ir aptepkite kiaušinio plakiniu.

  5. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje apie 30–40 min.

  6. Padažui visus produktus pakaitinkite kartu. Pabaigoje išimkite čiobrelį.

Naujausi įrašai

bottom of page