naujienos Naujienos

Šefų Velykos: šios salotos su sūrio rutuliukais padovanos pavasario skonį (receptas)

VMGonline.lt, 2019-04-15, 13:00


Dar vienas VMG projekto „Šefų Velykos“ patiekalas pasiruošęs išsikovoti vietą ant jūsų šventinio stalo! JAV ambasados šefė Honorata Lyndo pristato pavasarinį dvelksmą dovanojančias salotas su sūrio rutuliukais. „Pavasariui norėjosi ko nors margo, todėl pasirinkau įvairių spalvų pomidoriukus, gaivumui – arbūzą. Pavasarį dar būna nedaug žolės, todėl įdėjau tik kelis lapelius gražgarščių ir mėtų“, – komentuoja šefė.

Ji žada ir pati gaminti šias salotas Velykoms, o be jų ant stalo visada puikuojasi ir kiti šeimoje pamėgti patiekalai: „Velykų neįsivaizduoju be margučių, taip pat be keptų naminių mėsų – veršienos kumpio, kiaulienos šoninės ir būtinai mūsų pagamintos naminės dešros. Dar, atsižvelgiant į pageidavimus, naminis liežuvis. Iš saldumynų – Velykų boba su glajumi.“

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Salotos su sūrio rutuliukais (Honorata Lyndo)

2 asm.

Jums reikės:

200 g minkšto ožkų sūrio

1 kiaušinio

150 g KAUNO GRŪDAI džiūvėsėlių su paprika

12–14 vyšninių pomidoriukų skirtingų spalvų

200 g arbūzo

Aliejaus (gruzdinti)

Mėtų, gražgarsčių lapelių, valgomųjų gėlių

Užpilui:

½ žaliosios citrinos sulčių

1 šaukšto medaus

3 šaukštų aliejaus

  1. Suformuokite iš sūrio rutuliukus, apvoliokite juos kiaušinio plakinyje, o po to – KAUNO GRŪDAI džiūvėsėliuose su paprika. Vėl apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  2. Užvirinkite vandenį, nuplikykite pomidoriukus verdančiu vandeniu ir sudėkite į vandenį su ledukais. Palaikykite 2–3 min. ir nuimkite odelę.
  3. Supjaustykite arbūzą.
  4. Sūrio rutuliukus pagruzdinkite aliejuje.
  5. Užpilui visus produktus sumaišykite.
  6. Sudėliokite salotas, uždėkite gražgarstes ir mėtas. Užpilkite padažu. Puoškite valgomosiomis gėlėmis.

KAUNO GRŪDAI džiūvėsėliai su paprika skirti kasdieniams gaminiams gaminti, bet puošia bei gardina ir šventinius patiekalus. Šie džiūvėsėliai ypač tinka apvolioti mėsos, daržovių, sūrio, žuvies kepsnius, kuriems suteikia traškią plutelę. Džiūvėsėlių spalva suteikia kepiniui ryškumą.

Kaip gaminti šias pavasariškas salotas, siūlome pažiūrėti čia. Šefo, kurio videoreceptas sulauks daugiausiai simpatijų bei peržiūrų, laukia prizas – 1000 Eur reklamai VMG kanaluose. Plačiau apie konkursą skaitykite čia

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: