naujienos Naujienos

Šefų Velykos: šį morkų pyragą su nepakartojamu glajumi namiškiai prašys kepti dar ne kartą (receptas)

VMGonline.lt, Vytautės Ribokaitės nuotr., 2019-04-14, 8:00


Naują VMG projektą „Šefų Velykos“ pradedame nuo restorano „Valgomasis“ bendraturtės Agnės Alenovič morkų pyrago recepto. Ji pasakoja, kad Velykos jų šeimoje švenčiamos tradiciškai: „Susitinkame per pietus, gaminamės valgyti, žaidžiame petankę, daužome margučius ir renkame čempioną.“

Agnė patikina, kad kiekvienais metais stengiasi šiai šventei pagaminti ką nors naujo. Galbūt jos morkų pyragas taps ir jūsų velykine naujiena? „Kai pradėjau kepti šį pyragą restorane, nesitikėjau, kad jis taps toks populiarus. Net namie visi pradėjo prašyti, kad iškepčiau gimtadieniui, kitai šventei ar be jokios progos. Manau, šiam pyragui ypatingą skonį suteikia šokoladas ir riešutai, o glajus paverčia jį nepakartojamu!“ sako Agnė.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Morkų pyragas (Agnė Alenovič, „Valgomasis“)

1214 asm.

Jums reikės:

4 kiaušinių

250 g cukraus

250 ml saulėgrąžų aliejaus

300 g tarkuotų morkų

60 g smulkintų graikinių riešutų

155 g tarkuoto šokolado

300 g KAUNO GRŪDAI miltų „Ekstra“

1 šaukštelio sodos

1 šaukštelio kepimo miltelių

Glajui:

125 g kambario temperatūros sviesto

250 g miltelinio cukraus

125 g kreminio sūrelio

30 ml citrinos sulčių

  1. Kiaušinius su cukrumi plakite 5 min. iki tirštos kreminės masės,  įsijokite miltus su soda ir kepimo milteliais, sumai6ykite. Supilkite aliejų,  suberkite morkas, riešutus, šokoladą ir permaišykite.
  2. Dėkite tešlą į 24 cm skersmens formą ir 180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 60 min. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs
    mediniu iešmeliu.
  3. Pyragą aušinkite orkaitėje dar 10 min. Po to išimkite iš jos.
  4. Glajui plakite minkštą sviestą su išsijotu milteliniu cukrumi iki baltos purios masės. Įmaišykite kreminį sūrelį ir supilkite citrinos sultis.
  5. Pyragą puoškite glajumi ir riešutais.

KAUNO GRŪDAI miltai „Ekstra“  ir jūsų pyragas bus ypatingo purumo ir tūrio. Smagu ir gera gaminti su išskirtinio stambumo ir itin biriais, tarsi kruopmilčiai, miltais  nesusidaro gumuliukų, nelimpa prie rankų, tobulai pavyksta įvairiausi kepiniai.

Kaip gaminti šį morkų pyragą, siūlome pažiūrėti ČIA. Šefo, kurio videoreceptas sulauks daugiausiai simpatijų bei peržiūrų, laukia prizas – 1000 Eur reklamai VMG kanaluose. Plačiau apie konkursą skaitykite ČIA.


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: