naujienos Naujienos

Šefų Velykos: labai sultingas brandintos jautienos vyniotinis (receptas)

VMGonline.lt, Vytautės Ribokaitės nuotr., 2019-04-15, 12:00


Dažną Velykų stalą nukloja ne tik margučiai, bet ir įvairiausi mėsos patiekalai. Benedikto turguje įsikūrusios mėsos parduotuvės „Mėsos broliai“ bendraturtis Mykolas Lučiūnas pasakoja, kad Velykų laikotarpiu parduotuvėje perkamiausi stambūs kumpiai, šoninės suktiniai ir, kadangi oras jau atšilo, – šašlykai.

Tikriausiai nestebina ir Mykolo pasirinkimas VMG projektui „Šefų Velykos“ paruošti ne ką kitą, o mėsišką patiekalą. Nors su skaitytojais Mykolas pasidalijo brandintos smulkintos jautienos receptu, tačiau nepasimeta paklaustas, ką šia proga paruoštų giminaičiui vegetarui. Jo atsakymas – ant grotelių keptas baklažanas, glazūruotas sojos bei medaus glajuje.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

Brandintos jautienos vyniotinis su sūriu (Mykolas Lūčiunas „Mėsos broliai“)

Jums reikės:

1,3 kg brandintos smulkintos jautienos

200 g šaltai rūkytos šoninės plonų griežinėlių

2 g rūkytos paprikos

2 g „chipotle“ pipirų

3 g penkių pipirų mišinio

10 g druskos

200 g čederio sūrio

100 g paprikų

30 g špinatų lapų

50 g „Cherry Cola“ padažo

  1. Sumaišykite mėsą su prieskoniais, supinkite iš šoninės kilimėlį ir išklokite jį mėsa.
  2. Supjaustykite sūrį ir papriką juostelėmis. Sudėkite ant mėsos sūrį, papriką bei špinatų lapus ir susukite.
  3. Dėkite vyniotinį į kepimo formą ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 90 min. Kepimo pabaigoje paglazūruokite „Cherry Cola“ padažu.

Kaip paruošti šį receptą, galima pamatyti čia. Šefo, kurio videoreceptas sulauks daugiausiai simpatijų bei peržiūrų, laukia prizas – 1000 Eur reklamai VMG kanaluose. Plačiau apie konkursą skaitykite čia


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: