naujienos Naujienos

„Salvete City“: itališkai mėsiškas iššūkis

Kamilė Matusevičiūtė, 2016-11-04, 13:30


Šiam itališkam šeimos restoranui Vilniaus gastronomijos savaitė yra iššūkių savaitė – jos metu pirmą kartą bus pristatytas specialiai virtuvės šefo sukurtas meniu. „Kadangi dalyvavome ir pernai, jau žinome, ko žmonės nori lapkričio mėnesį“, – pasakojo restorano įkūrėja Alvyda Eigminienė. Ir kitą savaitę žmonės tikrai turėtų norėti paragauti jautienos diafragmos „parasangue“.

„Vienas iš mūsų išskirtinumų be to, kad esame įsikūrę Gedimino prospekte, yra virtuvės šefas Antonio Serra, kuris yra baigęs vieną geriausių pasaulyje kulinarų mokyklą „ALMA“ („La Scuola Internazionale di Cucina Italiana“). Prieš mėnesį išnaršėme visus turgus ir ieškojome jaučio diafragmos dalies, kurios jam reikėjo, ir dabar ją pjauna tik dėl mūsų. Antonio unikalus tuo, kad maistas kalba už jį, kurdamas jis gamina iš sezoniškų pasaulio produktų. Sezoniškai nuo riešutų iki žolelių ir prieskonių. Tada apie meniu žinojau tik tiek. Visa kita Antonio slėpė. Jis mėgsta pristatyti tik ištobulintą rezultatą. Šiandien šis patiekalas yra netgi ugningas, nes prie jaučio diafragmos buvo priderinti lietuviški krienai“, – tęsė A. Eigminienė.

Virtuvės šefas Antonio Serra (Valerijos Stonytės nuotr.).
Virtuvės šefas Antonio Serra (Valerijos Stonytės nuotr.).

20 Eur bus patiekiama: „gnocchi“ (rikotos sūris, bazilikas, juodieji serbentai), jautienos ,,parasangue“ (su krienais, sėlenų ir migdolų trupiniais), raudonųjų svogūnų „confit“, „foie gras“ ir polentos padažas. Desertui – bananai su viskio kremu, ledais, „pasta à foncer“.

„Gnocchi“.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Jautienos ,,parasangue“.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

Bananai su viskio kremu.

Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.

„Salvete City“ restorano adresas: Gedimino pr. 37

Darbo laikas: I–VII – 17:00–21:30

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK

Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.

Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: