naujienos Naujienos

Saldžiai rūgštus pagardas, arba kaip atrodo mėlynių ir ananasų duetas?

VMGonline.lt, 2018-08-21, 15:00


Miškuose besislepiančios mėlynės laukia eksperimentų ištroškusių virtuvės gurmė – šios mėlynos jaunystės bei sveikatos eleksyru vadinamos uogos tinka valgyti ne tik pagardinus pienu ar cukrumi. Jų ir tropinio, Pietų Amerikos kvapą įnešančio ananaso duetas – pagrindiniai egzotika kvepiančio indų tradicinio garnyro komponentai.

VMGonline.lt kartu su kulinaru Pauliumi Janušu jums pateikia jau trečiąjį čatnio receptą – anksčiau siūlėme išbandyti braškių ir pankolio bei gervuogių ir burokėlių duetus.

Nudžiuginkite artimuosius neįprastais skoniais!

Mėlynių ir ananasų čatnis

1 svogūno

1 stiklinės konservuotų ananasų kubeliais

1 stiklinės mėlynių

½ stiklinės skysčio iš ananasų skardinės

¼ raudonojo vyno acto

3 gvazdikėlių

1 šaukšto tarkuoto imbiero

aliejaus (kepti)

žiupsnelio druskos ir pipirų

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite ananasus ir mėlynes. Permaišykite.
  2. Sudėkite likusius ingredientus ir virkite apie 30 min. ant mažos ugnies.

KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: