naujienos Naujienos

Saldi Italija: 5 geriausios desertinės

VMGonline.lt, Pexels.com nuotr., 2019-07-23, 7:50


Italija – nepakeičiama kelionių ir atostogų vieta maisto gurmanams iš viso pasaulio. Šalis garsėja ne tik Viduržemio jūros virtuve, bet ir ypatinga konditerija. Pristatome 5 pripažintas ir saldumynų gerbėjų garbinamas vietas, kurias derėtų įtraukti į gurmaniškų kelionių žemėlapius.

Konditerijos krautuvėlė „Veneto“

Konditerijos gaminių meistras Iginio Massari šią saldumynų laboratoriją atidarė 1971 m. Joje prekiaujama ir tradiciniais italų skanėstais, pavyzdžiui, raguoliais, panetone, brioche, ir visame pasaulyje pripažintais novatoriškais desertais, ypač vertinami Iginio Massari šokoladiniai eksperimentai. Jei norėsite ne tik pasmaguriauti, bet ir parvežti lauktuvių, šefo žmona Mary išsirinktus saldėsius pati supakuos.

Adresas: Via Salvo D’ Acquisto, 8 25128 Brescia (Bs), Italija.

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario Romagnoli (@mr0ma94) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taste Review (@taste_review) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Carturan (@effettonocebo_) on

Tortų parduotuvė „Dalmasso“

Pirmoji „Dalmasso“ konditerijos gaminių krautuvėlė atidaryta Turine 1963 m.. Jos įkūrėjas – šiandien saldžiais stebuklais garsėjančios desertinės šefo Alessandro tėvas Giusseppe Dalmasso. Daugelį metų dirbęs šeimos krautuvėlėje Alessandro 1996 m. ryžosi atidaryti savo saldėsių laboratoriją.

Adresas: Corso Laghi, 10, 10051 Avigliana TO, Italija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alessandro Dalmasso (@pasticceriadalmasso) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana ☆ (@adri_susi) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alessandro Dalmasso (@pasticceriadalmasso) on

Desertų restoranas „Biasseto“

Šefas Luigi Biasseto gimė Briuselyje, šokolado meistrų mieste, dirbo garsiausiose Belgijos šokolado laboratorijose. Jo itališkos šaknys – Venecijoje, tad juokaujama, kad yra paveldėjęs stiklo meistrų dekoratyvines technikas, kurias taiko šiuolaikinėje konditerijoje, visai paprastą skanėstą paversdamas šedevru. Desertų restoranas „Biasseto“ atidarytas 1998 m. ir yra pelnęs daugybę prestižinių apdovanojimų.

Adresas: Via Jacopo Facciolati, 12, 35126 Padova PD, Italija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariarosaria Sposito (@mariarosariasposito_cakeart) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasticceria Biasetto (@pasticceria_biasetto) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massimo Principi (@massimo.principi) on

Giuseppe Manilia tortų parduotuvėlė

Giuseppe Manilia „kaltinamas“ kuriantis desertus-papuošalus, kuriems niekas negali atsispirti, ir, matyt, ne veltui yra lyginamas su BVGARI juvelyrika. Išskirtinis jo bruožas – tikslumas ir nepriekaištinga kokybė. Sakoma, kad jo desertai yra lyg giesmė Italijai, beje, gaminami išskirtinai tik iš vietinių produktų. Kita vertus, tai nėra labai tradicinė vietelė. Išbandykite patys.

Adresas: Via Cesare Battisti, 24, 84033 Montesano Scalo SA, Italija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by anna – griffe – veneziano (@a_veneziano) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raoul Invernizzi (@raoul1970) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giampaolo Trombetti (@giampatv) on

Konditerijos krautuvėlė „Bombiani“

Tai – duonos, konditerijos, kavos ir ledų parduotuvė. Trumpai tariant, visos saldžios aukščiausios prabos svajonės – po vienu stogu. Kiekvienas pyragaitis ar kepinys – meno kūrinys. Kiekvienas pyragas ir tortas turi savo mini vienos porcijos versiją, tad galėsite išragauti viską.

Adresas: Largo Benedetto Bompiani, 8, 00147 Roma RM, Italija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasticceria Bompiani (@pasticceria_bompiani) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasticceria Bompiani (@pasticceria_bompiani) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasticceria Bompiani (@pasticceria_bompiani) on


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: