naujienos Naujienos

Rytinės nuodėmės: cukinijų ir migdolų omletas (receptas)

VMGonline.lt, Kerniaus Pauliukonio nuotr., 2019-10-04, 7:50


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Yra dalykų, su kuriais prašauti neįmanoma – vienas iš tokių, be abejo, yra omletas. Negana to, įprastas omleto receptas yra puiki terpė eksperimentams: juk į jį galima pridėti bet ko! O kad tektų mažiau sukti galvą, šįkart siūlome puikią omleto variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, kur omlete susipina rudens žvaigždės cukinijos ir… migdolai.

Cukinijų ir migdolų omletas (4 asm.)

Jums reikės:

8 kiaušinių

100 ml grietinėlės

120 g fetos sūrio

25 g sviesto

1 nedidelės cukinijos

80 g migdolų

druskos, juodųjų pipirų

 

  1. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir sūriu. Įberkite druskos ir pipirų.
  2. Cukiniją supjaustykite griežinėliais, migdolus šiek tiek pakapokite peiliu.
  3. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite cukinijos griežinėlius.
  4. Užpilkite kiaušinių plakinį, suberkite riešutus ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA


KOMENTARAI:


IŠBANDYKITE: