top of page

„Rhum Room“ bare atidaryta Karibų virtuvė

Nuo šiandien baras „Rhum Room“ savo šūkį „Viskas, kas gerai, baigiasi romu ir muzika“ papildo dar vienu elementu – gardžiu maistu. „Geriau vėliau nei niekada“, – taip ilgai lauktą Karibų virtuvės meniu pristatydami sutartinai teigė vienas iš baro įkūrėjų Jonathanas Rollandas, romeljė Simonas Laukaitis ir naujojo meniu autorius Jure Glumac.


2-min (1)

Apie Karibų virtuvės patiekalų gaminimą romo bare buvo kalbama dar praėjusių metų pabaigoje, kai baras buvo tik atidarytas, bet, kaip pripažįsta S. Laukaitis, pradėjus įgyvendinti šią idėją, Karibų virtuvė pasirodė esanti daug įdomesnė, nei buvo įsivaizduota. Tad tam, kad Karibų virtuvė išliktų autentiška, reikėjo daugiau laiko, žinių ir profesionalų pagalbos.

„Rhum Room“ – tai ne ta vieta, kurioje pastatyti tik keli romo buteliai, o fone groja salsos muzika. Mes bandome prikelti romo kultūrą, todėl darome degustacijas, kiekvienam klientui skiriame dėmesio ir suteikiame žinių. Taip, romas yra šventinis gėrimas, bet jis turi šį tą daugiau, ką ir verta žinoti“, – pasakojo romo naudojimą maiste inicijavęs J. Rollandas. S. Laukaitis tuoj pat priduria, kad romas čia bus derinamas ir prie desertų. Anot S. Laukaičio, desertai ir romas yra labai geras ir įdomus derinys, todėl romeljė prasitaria, kad kartais netgi primygtinai reikalaus, kad šis derinys būtų išbandytas.

„Mūsų sukurtos Karibų virtuvės konceptas nėra toks paprastas. Tiesa ta, kad jei norėtumėte pavalgyti tikrame Karibų virtuvės restorane, apsilankymas ten jums atsieitų gerokai daugiau. Mes nesureikšminome restorano aplinkos ir nusprendėme, kad mums svarbiausi – švieži ir kokybiški vietos ar atsivežti produktai. Dar daugiau dėmesio skyrėme Karibų virtuvei tinkančios mėsos ir žuvies paieškoms“, – pasakojo J. Glumac.


21-min

„Rhum Room“ nesistengs atkurti visiškai autentiškos Karibų virtuvės ir tai argumentuodami prisimena kubietiško sumuštinio kelią: jis gimė Kuboje, buvo patobulintas Key West mieste Floridos valstijoje (JAV) ir galiausiai buvo savaip interpretuotas Vilniuje. Tokiam sumuštiniui, anot J. Glumac, svarbiausia nepamirštos patiekalo šaknys ir tiesiog geras skonis:

„Mūsų užduotis buvo vietinius ingredientus priartinti prie Karibų skonio. Tai darėme pasitelkę prieskonius. Vienintelis dalykas, kurio nekeitėme, yra „čili“ pipiras „scotch bonnet“, kuris yra vizitinė Karibų virtuvės kortelė. Visi kiti ingredientai, pavyzdžiui, vietinės produkcijos mėsa, yra ruošiami naudojantis tų patiekalų gamybai reikiama technika ir žiniomis. Jeigu ta pati mėsa gali puikiai reprezentuoti Karibų virtuvę, kodėl gi to nepadarius?“


15-min

Meniu rasite apie 14 patiekalų: užkandžių, pagrindinių patiekalų ir desertų, kurių sudėtyje bus romo, kokosų pieno, naminės kubietiškos duonos, kiaulienos, kario, karamelizuotų žaliųjų citrinų, baklažanų, troškintų kopūstų, „habanero“ padažo, saldžiųjų bulvių, kavos sviesto ir mėsos derinių, žagrenės, jamaikietiškos „Jerk“ vištienos, raudonųjų pupelių, „tonka“ pupelių, karamelizuotų pekano riešutų.

Patarimas. Pradėkite tešloje kepta rūkyta skumbre su romo ir mangų padažu, įpusėkite su kubietišku Vilniaus įtaką patyrusiu sumuštiniu arba jautienos kepsniu „Blue Mountain Steak“ su kava, baikite bananiniu-kokosiniu desertu ir prie jo priderinto romo taurele („Manau, kad tas, kuris prieš išeidamas užsisakys bananų desertą su romu, tikrai bus laimingas“, – pataria J. Glumac). Karibų žmonės – tai laimingi žmonės, kurių krašte viskas baigiasi romu ir muzika. Neskubėkite ir mėgaukitės maistu. Užsisakykite tikrą kubietiško „mochito“ kokteilį.

Kainos. Nė vieno patiekalo kaina neperkopia 10 Eur.

Porcijų dydis. Karibų žmonės mėgsta valgyti ir dalytis maistu (S. Laukaitis teigia, kad niekas nenori pasitaikyti alkano žmogaus kelyje), todėl žadama, kad porcijos bus karibiškai didelės.

Virtuvės darbo laikas. Iki 23 val.

„Rhum Room“, Vilniaus g. 39, Vilnius II–IV: 16:00–02:00 V–VI: 16:00–04:00

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujojo meniu apžvalga:

1. Kubietiškas mochito.


2. Rūkytas accras. Kilusi iš Vakarų Afrikos. „Rhum Room“ šio Karibų kasdienio skanumyno interpretacija yra rūkytos skumbrės gabaliukai tešloje su firminiu romo ir mangų padažu.


3. Aštri kvapiojo moliūgo sriuba. Kvapusis moliūgas, kokoso pienas, pekaninės karijos, karamelizuotas laimas. Populiari šildanti sriuba tropikuose, kurios triukas yra laimas: išspausk jį stipriai!


29-min

4. Kreolinis upėtakis. Lietuvos upių karalius, apvyniotas Kreolų pekaninių karijų plutele, lydimas romu apšlakstytomis saldžiosiomis bulvėmis ir išdarinėtomis apelsino skiltelėmis.


33-min

5. Tobago karis. Rogutėmis per daržovių karalystės skonius ir tekstūras: kvapusis moliūgas, raudonasis moliūgas, raudonosios pupelės, špinatai, raudonoji paprika, prancūziškos pupelės ir kokoso pienas.


38-min

6. Jamaikos Jerk vištiena. Jamaikoje kiekvieni namai turi savo Jerk receptą. „Rhum Room“ Jerk vištienos krūtinėlė, raudonosios pupelės, raugintos šaknys ir „Rhum Room“ firminis padažas.


39-min

7. Kiauliena Mojo. Kur Kubos kiaulienos sprandinė susitinka su Jamaikos troškintais kopūstais ir mūsų apelsinų ir habanero padažu.


41-min (1)

8. Kepsnys Blue Mountain. Sous-vide papilvės kepsnys, suporuotas su kavos sviestu, špinatais ir žagreniu. Kava ir nuostabus steikas lėkštelėje.

44-min (3)

9. Esant slėgiui, bananai paruošti greitpuodyje su kokoso granita ir karamelizuotomis pekaninėmis karijomis: Karibuose viskas baigiasi desertu, muzika ir romu.


49-min

Nuotraukos Donato Petkevičiaus.

Naujausi įrašai

bottom of page