- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
naujienosReceptas, po kurio pamilsite vištų kepenėles
VMGonline.lt, 2018-01-12, 15:00
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
TOP 5 RECEPTAI
VMGonline.lt nusprendė sugriauti mitą, esą subproduktai yra menkaverčiai ir dėmesio neverti ingredientai. Todėl kas kartą supažindinsime su pagrindinėmis jų rūšimis ir pasiūlysime kūrybiškus receptus, kuriuos galėsite išbandyti namuose. Pirmajame recepte naudojome jaučio liežuvį, šįkart plačiau papasakoję apie vištų kepenėles siūlysime pamėginti paruošti kepenėlių paštetą.
Nors kepenėlės kritikuojamos dėl aukšto cholesterolio kiekio (100 g yra 380 mg; kiaušiniuose cholesterolio daugiau nei 400 mg), tačiau jose yra ir sveikatai naudingų medžiagų. Taigi svarbiausia saikingas vartojimas ir balansas su mažiau cholesterolio turinčiais produktais.
Argumentai „už“:
- Sudėtyje yra vitamino A, kuris svarbus gerai akių sveikatai palaikyti.
- 30 g vištų kepenėlių yra 120 proc. vitamino B12.
- Folio rūgštis (vitamino B9). 60 proc. pastarojo vitamino dienos normos galite gauti suvalgydami apie 30 g vištų kepenėlių. Ji ypač svarbi besilaukiančioms moterims, reikalinga naujų ląstelių susidarymui, organizmo augimui.
- Turi geležies, todėl neretai yra rekomenduojamas sergantiems mažakraujyste.
Vištų kepenėlių paštetas
400 g vištienos kepenėlių
50 g sviesto
200 g grietinėlės
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
100 g džiovintų spanguolių
50 g moliūgų sėklų
1 šviežio čiobrelio šakelės
žiupsnelio druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
- Vištienos kepenėles gerai nuplaukite, užmerkite pasūdytame vandenyje ir palaikykite apie valandą.
- 1 didelį svogūną supjaustykite ir pakepkite su aliejumi, įdėkite traiškytas česnako skilteles ir šakelę čiobrelio, pabarstykite druska ir pipirais. Įdėkite kartu kepti nusausintas kepenėles ir kepkite, kol šiek tiek paskrus. Nuolatos pamaišykite.
- Įpilkite grietinėlę, šiek tiek pagarinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Įdėkite dar mėgstamų prieskonių ir sviesto, dar šiek tiek patrinkite, kad gerai viskas išsimaišytų.
- Likusį svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje kartu su džiovintomis spanguolėmis.
- Kai apkeps, sumaišykite su kepenėlių paštetu ir perdėkite į stiklinius indus. Papuoškite kepintomis moliūgų sėklomis.
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptas-po-kurio-pamilsite-vistu-kepeneles/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 37292 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_DNT] => 1 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, deflate [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => lt-LT [HTTP_REFERER] => http://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=2ahUKEwjwhdbIw8_gAhXk6KYKHe-GCMIQFjAGegQIBRAB&url=http%3A%2F%2Fvmgonline.lt%2Freceptas-po-kurio-pamilsite-vistu-kepeneles%2F&usg=AOvVaw2MmAv2HDVFU83A6MTSIZtR [HTTP_ACCEPT] => text/html, application/xhtml+xml, */* [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 78.60.176.153 [HTTP_X_REAL_IP] => 78.60.176.153 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550845871.7289 [REQUEST_TIME] => 1550845871 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės
KOMENTARAI: