top of page

Receptas, po kurio pamilsite vištų kepenėles

VMGonline.lt nusprendė sugriauti mitą, esą subproduktai yra menkaverčiai ir dėmesio neverti ingredientai. Todėl kas kartą supažindinsime su pagrindinėmis jų rūšimis ir pasiūlysime kūrybiškus receptus, kuriuos galėsite išbandyti namuose. Pirmajame recepte naudojome jaučio liežuvį, šįkart plačiau papasakoję apie vištų kepenėles siūlysime pamėginti paruošti kepenėlių paštetą.

Nors kepenėlės kritikuojamos dėl aukšto cholesterolio kiekio (100 g yra 380 mg; kiaušiniuose cholesterolio daugiau nei 400 mg), tačiau jose yra ir sveikatai naudingų medžiagų. Taigi svarbiausia saikingas vartojimas ir balansas su mažiau cholesterolio turinčiais produktais.

Argumentai „už“:

  1. Sudėtyje yra vitamino A, kuris svarbus gerai akių sveikatai palaikyti.

  2. 30 g vištų kepenėlių yra 120 proc. vitamino B12.

  3. Folio rūgštis (vitamino B9). 60 proc. pastarojo vitamino dienos normos galite gauti suvalgydami apie 30 g vištų kepenėlių. Ji ypač svarbi besilaukiančioms moterims, reikalinga naujų ląstelių susidarymui, organizmo augimui.

  4. Turi geležies, todėl neretai yra rekomenduojamas sergantiems mažakraujyste.


pastetas

Vištų kepenėlių paštetas

400 g vištienos kepenėlių

50 g sviesto

200 g grietinėlės

2 svogūnų

2 skiltelių česnako

100 g džiovintų spanguolių

50 g moliūgų sėklų

1 šviežio čiobrelio šakelės

žiupsnelio druskos, pipirų

aliejaus (kepti)

  1. Vištienos kepenėles gerai nuplaukite, užmerkite pasūdytame vandenyje ir palaikykite apie valandą.

  2. 1 didelį svogūną supjaustykite ir pakepkite su aliejumi, įdėkite traiškytas česnako skilteles ir šakelę čiobrelio, pabarstykite druska ir pipirais. Įdėkite kartu kepti nusausintas kepenėles ir kepkite, kol šiek tiek paskrus. Nuolatos pamaišykite.

  3. Įpilkite grietinėlę, šiek tiek pagarinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Įdėkite dar mėgstamų prieskonių ir sviesto, dar šiek tiek patrinkite, kad gerai viskas išsimaišytų.

  4. Likusį svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje kartu su džiovintomis spanguolėmis.

  5. Kai apkeps, sumaišykite su kepenėlių paštetu ir perdėkite į stiklinius indus. Papuoškite kepintomis moliūgų sėklomis.

Naujausi įrašai

bottom of page