top of page

Žuvies ir jūrų gėrybių pyragas „nori“ lapuose


Reikia:

  • 400 g menkės filė

  • 300 g jūrų gėrybių mišinio

  • 1 poro

  • 2 morkų

  • 2 skiltelių česnako

  • 200 g grietinėlės

  • 1 šaukštelio geltonojo kario prieskonių

  • 1 pakelio „nori“ lapų

  • druskos, pipirų

  • šlakelio aliejaus


  1. Menkės filė supjaustykite kubeliais ir pagardinkite druska bei pipirais.

  2. Porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais. Česnaką sutraiškykite.

  3. Keptuvėje apkepkite daržoves, sudėkite menkę ir jūrų gėrybes. Apkepkite. Supilkite grietinėlę ir kario prieskonius. Pavirkite, kol grietinėlė sutirštės.

  4. Kepimo skardoje šiek tiek sudrėkinkite „nori“ lapus. Dėkite po du kiekvienam pyragaičiui. Ant viršaus uždėkite jūrų gėrybių troškinį, užlenkite lapus ir persmeikite smeigtuku, kad neatsivertų.

  5. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C, 10 min. Pagardinkite šviežiomis braškėmis ir kalendromis.

Naujausi įrašai

bottom of page