#1233

Žuvies ir jūrų gėrybių pyragas „nori“ lapuose


30 min.
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Intuityvus AEG orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru

Tobulai tikslų rezultatą padės pasiekti intuityvus orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru. Mėsos termometrą įsmeikite į kepsnio vidurį ir nustatykite, kokią temperatūrą pageidaujate pasiekti. Tai padaryti dar paprasčiau naudojantis orkaitės ratuku – tereikia pasirinkti frazę: lengvai, vidutiniškai ar gerai iškepta.

Ingredientai:

400 g menkės filė
300 g jūrų gėrybių mišinio
1 poro
2 morkų
2 skiltelių česnako
200 g grietinėlės
1 šaukštelio geltonojo kario prieskonių
1 pakelio „nori“ lapų
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Menkės filė supjaustykite kubeliais ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais. Česnaką sutraiškykite.
  3. Keptuvėje apkepkite daržoves, sudėkite menkę ir jūrų gėrybes. Apkepkite. Supilkite grietinėlę ir kario prieskonius. Pavirkite, kol grietinėlė sutirštės.
  4. Kepimo skardoje šiek tiek sudrėkinkite „nori“ lapus. Dėkite po du kiekvienam pyragaičiui. Ant viršaus uždėkite jūrų gėrybių troškinį, užlenkite lapus ir persmeikite smeigtuku, kad neatsivertų.
  5. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C, 10 min. Pagardinkite šviežiomis braškėmis ir kalendromis.


IŠBANDYKITE: