#995

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena


1 valanda ir 20 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 svogūnų
1 morkos
2 šaukštų aliejaus
4 rūkytų vištienos šlaunelių
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 lauro lapo
Žiupsnelio druskos
2 salierų lapkočių
200 g geltonųjų skaldytų žirnių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Žirnius užmerkite iš vakaro.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite aliejuje. Nulupkite morką, sutarkuokite. Salierų lapkočius supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į keptuvę kartu su morkomis bei svogūnais ir trumpai patroškinkite.

3. Žirnius nukoškite, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 l šviežio vandens ir virkite uždengę, kol žirniai suminkštės.

4. Pabaigoje rūkytą vištieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite jas į sriubą, įdėkite lauro lapą, suberkite rūkytą papriką, pasūdykite ir virkite dar 5–6 min.

5. Išsyk patiekite.



IŠBANDYKITE: