4 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Reikia:
2 svogūnų
1 morkos
2 šaukštų aliejaus
4 rūkytų vištienos šlaunelių
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 lauro lapo
Žiupsnelio druskos
2 salierų lapkočių
200 g geltonųjų skaldytų žirnių
1. Žirnius užmerkite iš vakaro.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite aliejuje. Nulupkite morką, sutarkuokite. Salierų lapkočius supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į keptuvę kartu su morkomis bei svogūnais ir trumpai patroškinkite.
3. Žirnius nukoškite, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 l šviežio vandens ir virkite uždengę, kol žirniai suminkštės.
4. Pabaigoje rūkytą vištieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite jas į sriubą, įdėkite lauro lapą, suberkite rūkytą papriką, pasūdykite ir virkite dar 5–6 min.
5. Išsyk patiekite.