top of page

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena



4 asm.

Gaminimas 1 val. 20 min.


Reikia:

  • 2 svogūnų

  • 1 morkos

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 4 rūkytų vištienos šlaunelių

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 1 lauro lapo

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 salierų lapkočių

  • 200 g geltonųjų skaldytų žirnių

1. Žirnius užmerkite iš vakaro.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite aliejuje. Nulupkite morką, sutarkuokite. Salierų lapkočius supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į keptuvę kartu su morkomis bei svogūnais ir trumpai patroškinkite.

3. Žirnius nukoškite, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 l šviežio vandens ir virkite uždengę, kol žirniai suminkštės.

4. Pabaigoje rūkytą vištieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite jas į sriubą, įdėkite lauro lapą, suberkite rūkytą papriką, pasūdykite ir virkite dar 5–6 min.

5. Išsyk patiekite.

Naujausi įrašai

bottom of page