#529

Žirnių ir salierų sriuba-troškinys su dešrelėmis


1 val. 20 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

200 g geltonųjų skaldytų žirnių
½ nedidelės saliero šaknies
2 svogūnai
4–8 parūkytos dešrelės
4 riekelės šoninės
2 šaukštai sviesto arba taukų
2 lauro lapai
Druskos
Druskos
2 lauro lapai
2 šaukštai sviesto arba taukų
4 riekelės šoninės
4–8 parūkytos dešrelės
2 svogūnai
½ nedidelės saliero šaknies
200 g geltonųjų skaldytų žirnių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Žirnius užmerkite iš vakaro.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite svieste arba taukuose. Nulupkite salierą, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į svogūnus ir trumpai patroškinkite.

3. Žirnius nukoškite, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 l šviežio vandens ir virkite uždengę, kol žirniai suminkštės.

4. Pabaigoje apkepkite dešreles, sudėkite jas į troškinį, įdėkite lauro lapus, pasūdykite ir virkite dar 5–6 min.

5. Šoninę pakepinkite keptuvėje. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

6. Į lėkštę dėkite troškinio, ant viršaus – šoninės riekelę.



IŠBANDYKITE: