4 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Reikia:
200 g geltonųjų skaldytų žirnių
½ nedidelės saliero šaknies
2 svogūnai
4–8 parūkytos dešrelės
4 riekelės šoninės
2 šaukštai sviesto arba taukų
2 lauro lapai
Druskos
1. Žirnius užmerkite iš vakaro.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite svieste arba taukuose. Nulupkite salierą, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į svogūnus ir trumpai patroškinkite.
3. Žirnius nukoškite, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 l šviežio vandens ir virkite uždengę, kol žirniai suminkštės.
4. Pabaigoje apkepkite dešreles, sudėkite jas į troškinį, įdėkite lauro lapus, pasūdykite ir virkite dar 5–6 min.
5. Šoninę pakepinkite keptuvėje. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
6. Į lėkštę dėkite troškinio, ant viršaus – šoninės riekelę.