top of page

Žirnių ir salierų sriuba-troškinys su dešrelėmis



4 asm.

Gaminimas 1 val. 20 min.


Reikia:

  • 200 g geltonųjų skaldytų žirnių

  • ½ nedidelės saliero šaknies

  • 2 svogūnai

  • 4–8 parūkytos dešrelės

  • 4 riekelės šoninės

  • 2 šaukštai sviesto arba taukų

  • 2 lauro lapai

  • Druskos

1. Žirnius užmerkite iš vakaro.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite svieste arba taukuose. Nulupkite salierą, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į svogūnus ir trumpai patroškinkite.

3. Žirnius nukoškite, suberkite į puodą, įpilkite 1,5 l šviežio vandens ir virkite uždengę, kol žirniai suminkštės.

4. Pabaigoje apkepkite dešreles, sudėkite jas į troškinį, įdėkite lauro lapus, pasūdykite ir virkite dar 5–6 min.

5. Šoninę pakepinkite keptuvėje. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

6. Į lėkštę dėkite troškinio, ant viršaus – šoninės riekelę.

Naujausi įrašai

bottom of page