#025

Žirnių blynai su grikiais


30 minučių
3 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 pakelio virtų žirnių
3 kiaušinių
1 ropinio svogūno
1 skiltelės česnako
100 g karštai rūkytos šoninės
trupučio saliero šaknies
10 pievagrybių
2/3 stiklinės miltų
žiupsnelio šviežių čiobrelių
druskos, pipirų
aliejaus kepti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Susmulkinkite šoninę, svogūną, česnaką, salierą ir paskrudinkite keptuvėje. Riebalų perteklių nupilkite arba nusausinkite popierine servetėle.

2. Į dubenį suberkite virtus žirnius, keptą šoninę, smulkintus pievagrybius, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, permaišykite.

3. Kepkite blynelius keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Patiekite su grietine.



IŠBANDYKITE: